Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Çin’e Karşı Bedava Çekirdek Dağıttılar

Çin’e Karşı Bedava Çekirdek Dağıttılar
Denizlili çekirdek üreticisi isyan etti. Son dönemde ABD ve Çin’den gelen kavrulmuş çekirdeklere piyasaya kaptıran Tavaslı üretici, yerli çekirdeği vatandaşa tattırmak adına önemli bir projeye imza attı. Üreticiler, şehrin 3 önemli noktasında bedava çekirdek dağıttı.

Çekirdeklere vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Denizli’de Tavas başta olmak üzere, Baklan, Çal ve Çivril’de binlerce dekar arazide ayçiçeği üretimi yapılıyor. Çerezlik olarak üretilen ayçiçeği, yerli üreticiden alındıktan sonra sofralarla buluşturuluyor ancak son yıllarda ABD ve Çin’den gelen siyah çekirdek yerli çekirdeğin tahtını salladı. Özellikle siyah çekirdeğe tüketicinin ilgisinin yoğun olması, üreticiyi de zorlamaya başladı. Bunun üzerinde Denizli’de üretilen çekirdeğin yüzde 50’sinine yakınını üreten Tavas’ta çiftçiler, Ziraat Odası önderliğinde harekete geçti. Kavrulmuş çekirdekler çuvallara konularak Denizli’ye doğru yola çıktı. Şehrin 3 önemli noktası olan Delikliçınar Meydanı, Bayramyeri Meydanı ve PAÜ Kınıklı Kampüsüne giden üreticiler burada tezgah açtı ve gelen geçen herkese ücretsiz çekirdek dağıttı.

TÜRKİYE’DEKİ EN KALİTELİ ÇEKİRDEĞİ ÜRETİYORUZ

Denizli halkına dağıtmaya başladıklarını belirten Tavas Ovası çekirdek üreticilerinden Yahya Söylemez, “Tavasın incisi beyaz ay çekirdeğimizi ilçemizde 25 bin dekarlık alanda üretmekteyiz. 20 yıllık bir tecrübeyle çekirdeklerimizi bilinçli bir şekilde üretiyoruz. Dünyada tek beyaz ay çekirdeği üretimi yapan ülkemizde Denizli başlıca söz sahibi. Tavas Ovası Çiftçileri olarak Türkiye’deki en kaliteli ve lezzetli gerek rengindeki parlaklık ve gerekse iç dolgunluğu olarak ön plana çıkan Tavas ovamızın incisi beyaz ay çekirdeğinde bir marka yarattık. Ancak siyah çin çekirdeği nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşamaktayız.

Siyah Çin çekirdeği ithal bir ürün olup besleyici değeri beyaz çekirdeğe göre çok daha düşüktür. Bugün farkındalık oluşturmak adına Tavas Ziraat Odası, Tavas Belediyesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Tavas Ovası çiftçilerimizin katkıları ve önderliğinde Denizlimizin 4 önemli noktasında Denizli halkımıza bugün ücretsiz çekirdek dağıtımı yapıyoruz. Tavasımızın incisi olan beyaz ay çekirdeğimizin bizim bölgemizin ovasına has bir ürün olduğunu tüketiciye anlatmak ve ithal ürün olan siyah Çin çekirdeğine karşı bir farkındalık uyandırma gayretindeyiz” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!