Denizli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Afyonlular Derneği ve Burdurlular Derneği’nden güç birliği

Denizli Afyonlular Derneği ve Burdurlular Derneği’nden güç birliği
Denizli Afyonlular Derneği ve Burdurlular Derneği arasında güç birliği protokolü imzalandı. Denizli Afyonlular Derneği Başkanı Raşit Özdemir, “BU birlikteliğimize diğer sivil toplum örgütlerimizi, özellikle hemşeri derneklerimizin katılmasını bekliyoruz. Bizde Denizli’de bu anlamda her konuda hissedilir olmak istiyoruz” dedi.

Denizli Afyonlular Derneği Başkanı Raşit Özdemir ve Burdurlular Derneği Başkanı İsak Baysal Denizli Gazeteciler Cemiyetinde bir araya gelerek Dernekler arası güç birliği protokolü imzaladı. Başkan Özdemir,  “Denizli’de dışarıdan il nüfusu anlamında Ayfonkarahisarlı hemşerilerimiz birinci sırada yer almaktadır. B u nüfus, 80 bin civarını oluşturmaktadır. Kardeş ilimiz olan Burdurlular, ikinci sırada yer almaktadır. Onlarda 40 bin civarındadır. Bu nüfusumuz merkez nüfusumuza baz aldığımızda yüzde 20’ye tekabül etmektedir. Afyonlular ve Burdurlular, Denizli’nin ekonomik kalkınmasında, Denizlimizin siyasetinde, politikasında ve bürokrasisinde çok önemli yer tutmaktadır. Biz bu güç birliğini önemsiyoruz. Burdurlularla biz de güçbriliği yaptık. Denizli’de ticaret yapan, bu şehrin ekonomisine katkıda bulunan bu önemli nüfusun dikkate alınması ve bu konuda çalışmalar yapılması anlamında önemli buluyoruz bu birlikteliği.  Pandemi dolayısıyla çok zor bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde vatandaşlarımızın ne kadar etkilendiğini biliyoruz. Bu anlamda derneklerimizin dayanışmasına çok iş düşmektedir.  Bizde bu anlamda çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu. 

Denizli Afyonlular Derneği ve Burdurlular Derneği’nden güç birliği

“HER TÜRLÜ İHTİYACINDA YANINDADIR”

Denizli Afyonlular Derneği Başkanı Raşit Özdemir, Afyonlular Derneği’nin uzun zamandır, hemşerilerin birlik beraberliği ve onların her türlü ihtiyacında yanlarında olduğunun altını çizerek konuşmasının devamında şunları söyledi: “Burdurlular Derneği ile hep bareber bu birlikteliği güçlendirerek yolumuza  devam edeceğiz.  Şehrimizin her türlü alanlarında  hissedilir bir şekilde bundan sonra güç birlikteliğimizi  arttırarak devam edeceğiz.  Yapacak olduğumuz organizasyonlarımızı bundan sonra Burdurlular Derneği ile birlikte yapmayı düşünüyoruz.”

  Denizli Afyonlular Derneği ve Burdurlular Derneği’nden güç birliği

“SIKINTILARIMIZ, DERTLERİMİZ ORTAK”

Bu güç bilirği anlaşmasının iki dernek için hayırlı olmasını dileyen Burdurlular Derneği Başkanı İsak Baysal, “Çünkü sıkıntılarımız, dertlerimiz ortak, yapmak istediğimiz projelerimiz ortak. Bundan dolayı ben bu anlaşmayı değerli bulmaktayım. Bu iki derneğimiz nüfus bakımından çok büyük kitleyi temsil etmektedir. Büyükşehirlerde büyük nüfusların içinde büyük yalnızlıklar oluşmaktadır. Bu yalnızlıklar; ekonomik koşullardan dolayı köyden şehre gelmiş hemşerilerimizin  eğitim, iş, sağlık konusunda onlara destek olmaktayız.  Buraya geldiklerinde yalnızlık çekmemeleri için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Aynı zamanda kültürel, gelenek ve göreneklerimizi gelecek nesillere aktarabilme konusunda da önemli çalışmalarda bulunmaktayız. Bundan güzel işler yapmak için  daha büyük işler yapmak için beraber hareket edeceğiz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!