Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Eğitim İş Ankara’daki eyleme tam kadro katıldı

Denizli Eğitim İş Ankara’daki eyleme tam kadro katıldı
Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Ankara’daki eylemin ardından açıklamalarda bulundu. Aydoğan, ‘Zam, Kriz, Yoksulluk; Tükeniyoruz!’ sloganıyla gerçekleştirilen eylemin Birleşik Kamu İş’in emekçilerin hakkını korumak için var gücüyle çalıştığını söyledi.

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, son dönemde yaşanan peş peşe zamların ardından Ankara’da tüm sendikaların katılımıyla “Zam, Kriz, Yoksulluk; Tükeniyoruz!” sloganıyla düzenlenen eylemle protesto etti. Eyleme Denizli Eğitim İş ve Birleşik Kamu İş’ten çok sayıda sendika üyesi katıldı. Miting, Eğitim-iş üyelerinden oluşan Grup Direniş’in müzik dinletisi ile başladı. Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, yaptığı konuşmada “Ekonomik krizin yükünü kabul etmiyoruz emekçiye bütçe istiyoruz” diyerek ülke ekonomisinin çöktüğünü ifade etti. “Memleketin hazinesi boşaltılmış” diyen Balık, “Ülke kaynakları ve birikimleri yandaş şirketlere peşkeş çektirilmiş. Hukuk ve yargı yok edilerek hırsızlık ve usulsüzlüklerin hesabının sorulması engellenmektedir. Enflasyon hızla artmakta ekonomik kriz ve yoksulluk derinleşmektedir. Kamu çalışanlarının ve işçilerin hiçbir talebi karşılanmadı. Ekonomik kriz kime yaradı derseniz maaşlı çalışan, emekli, işsiz ve gariban hariç herkese yaradı. Kriz bankalara, müteahhitlere ve yandaş şirketlere ve iktidar bürokratlarına yaradı” ifadelerini kullandı.

SİYASAL İSLAM’IN MİDESİNDE…

Eğitim-iş Genel Başkanı Kadem Özbay ise kötü yönetim nedeniyle ülkenin en büyük çöküşü ekonomi alanında yaşadığı söyledi ve “Yıllardır fabrikaları satılan, sermayeye peşkeş çekilen, adım adım dışa daha bağımlı hale getirilen ülkemizde ‘Ben ekonomistim’ diyen tek adamın tek başına aldığı kararlar ve TL'nin durdurulamayan değer kaybı nedeniyle ekmek, işçi sınıfı için artık aslanın ağzında değil Siyasal İslam'ın midesindedir” dedi.

EĞİTİM İŞ HER ZAMAN EMEKÇİNİN YANINDA

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise eylemin ardından açıklamalarda bulundu. Öğretmenlerin 3 sınıfa haksız şekilde ayrıştırıldığını aktaran Aydoğan, “Öğretmenlerimiz; maaşları açlık sınırının altında kaldığı için geçinememekte, kendilerine ve sevdiklerine maddi olarak yetemedikleri için özsaygılarını kaybetmekte, liyakatsızca atanan okul yöneticileri tarafından mobbinge maruz kalmakta, devlet adamlığı değil partizanlık yapan mülki amirlerce itibar suikastine uğramaktadır. Eğitimdeki hiçbir değişiklik için fikri sorulmayan öğretmenler, değersiz ve umutsuz hissetmektedir. Öğretmenler ‘kadrolu, ücretli, sözleşmeli’ gibi uydurma kategorilerle ayrıştırılarak sömürülmektedir. Eğitim-iş emekçilerimizin hakkını korumak ve geliştirmek, ses olabilmek için var gücüyle mücadelesini sürdürmektedir” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!