Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Eski Milletvekili, diplomat Ahmet Yıldız'a önemli görev

Denizli Eski Milletvekili, diplomat Ahmet Yıldız'a önemli görev
Denizli'nin eski milletvekili ve diplomat Ahmet Yıldız, önemli bir göreve atanarak Birleşmiş Milletler'de Türkiye'nin Daimi Temsilcisi oldu. Diplomatik kariyeri ve siyasi deneyimiyle bilinen Ahmet Yıldız, Türkiye'nin uluslararası alandaki temsilini üstlenerek bu yeni görevine başladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın liderliğinde yapılan atama sürecinde, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi ve New York'taki BM Daimi Temsilcisi olarak atanacak isimlere yeni görevleri telefonla tebliğ ettiği öğrenildi. Türkiye'nin önceki daimi temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçiliği görevine atanırken, boşalan daimi temsilcilik görevine ise Denizli kökenli Ahmet Yıldız getirildi.

Denizli'den çıkarak uluslararası alanda önemli bir görev üstlenen Ahmet Yıldız'ın, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler nezdindeki diplomatik ilişkilerini yönetmek üzere bu göreve atanması, Türkiye'nin uluslararası alandaki etkinliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım. 

AHMET YILDIZ KİMDİR?

Ahmet Yıldız, Türk diplomat ve siyasetçi olarak 1964 yılında Denizli'nin Bozkurt ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Uluslararası İlişkiler eğitimini tamamladı. Diplomatik kariyerine Aralık 1988'de Dışişleri Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı'nda Aday Meslek Memuru olarak başladı.

Kariyerine adım attıktan sonra, Ortadoğu Dairesi'nde Aday Meslek Memuru olarak görev aldı ve daha sonra Konsolosluk Daire Başkanlığı'nda görevini sürdürdü. Yıldız, Türkiye'nin çeşitli büyükelçilik ve başkonsolosluklarında görev alarak tecrübe kazandı. Bu görevler arasında Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği'nde Ataşe, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosluğu'nda Muavin Konsolos ve Türkiye'nin Cidde Başkonsolosluğu'nda Konsolos olarak bulunmaktadır.

Diplomatik kariyerine ek olarak, 2014 yılında Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda Birinci Sınıf Başkonsolos olarak atanmış, ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Yıldız, 2014 yılında Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığı'na atanmış ve cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirilmiştir.

Ahmet Yıldız, 2018 yılında AK Parti milletvekili olarak seçilmiş ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanlığı ile NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Grubu üyeliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 22 Haziran 2023 tarihinde Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak göreve başlamıştır.

Bu kapsamlı kariyeri ile Ahmet Yıldız, Türkiye'nin uluslararası alandaki ilişkilerinde önemli bir rol oynamış ve görev aldığı birimlerdeki başarılarıyla dikkat çekmiştir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!