Denizli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Kayak Merkezi Bozdağ Kayak Merkezi

Denizli Kayak Merkezi Bozdağ Kayak Merkezi
Denizli Kayak Merkezi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından kuralan Bozdağ Kayak Merkezi her sene ziyaretçi akınına uğruyor. . Denizli Kayak Merkezi nerede? Denizli Kayak Merkezi’ne nasıl ulaşırım? Denizli Kayak Merkezinde konaklama imkanı var mı? Hangi günler hizmet veriyor? Sezon ne zaman açılıyor? Ücret tarifesi nedir? İşte merak ettiğiniz tüm soruların cevapları…

Denizli Bzodağ Kayak Merkezi ile ilgili bütün bilgiler haberimizde.. Denizli’de Pamukkale’nin ardından en önemli turizm cazibe merkezi olan Denizli Kayak Merkezi, telesiyejlerin devreye girmesiyle birlikte 3 yıldır hizmet vermeye devam ediyor. Geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde ilk adımı atılan Kayak Merkezi’nde toplam 13 pist yer alıyor.

PROFESYONELDEN AMATÖRE

2 bin 419 metre yükseklikte bulunan Bozdağ’ın zirvesine inşa edilen merkezde en uzunu 1700 metre olmak üzere 1500 ve 700 metrelik pistler bulunuyor. Profesyonelden amatöre kadar birçok sporcuya hitap eden merkezde 2 telesiyej, 1 teleski ve 1 yürüme bandı hizmet veriyor. Telesiyej ile en üstte bulunan 2 bin 391 metre yükseklikteki pistte ulaşan kayak severler buradan 1700 metrelik pistte 1900 metre rakıma kadar  eşsiz bir deneyim yaşama imkanı buluyor.

NEREYE NE KADAR MESAFEDE?

Kayak Merkezi, en yakın yerleşim yeri olan Nikfer Mahallesi’ne 14 kilometre mesafede yer alıyor.  Bağlı olduğu Tavas ilçesi ile 39 kilometrelik bir uzaklığa sahip merkez, Denizli’ye ise 85 kilometre mesafede yer alıyor. Denizli-Muğla karayoluna 31, Denizli-Antalya karayoluna 56 kilometre mesafede bulunan merkezin Pamukkale ile arasındaki mesafe ise 88 kilometre.

NASIL ULAŞIRIM?

Kayak Merkezi’ne ulaşmak için öncelikle tercih edeceğiniz ulaşım aracı özel aracınızdır. Nikfer Mahallesi’ne kadar herhangi bir sıkıntının yaşanmayacağı ulaşımda özel araç ile en çok sıkıntı yaşanacak yer ise Bozdağ’a tırmanma bölgesi. Bunun dışında özel turlarla Denizli’den merkeze ulaşmak da mümkün. Bunun yanında hafta içi olmasa da hafta sonu Nikfer Koop ile Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminalinden Cumartesi ve Pazar günleri sabah 8, 9, 10 ve 11 saatlerinde, Kayak Merkezi’nden Denizli’ye ise Cumartesi ve Pazar günleri 14:00, 16:00 ve 17:00 saatlerinde toplu ulaşım yapabilirsiniz.

KONAKLAMA İMKANI VAR MI?

Denizli Kayak Merkezi, genel olarak günübirlik kullanım için yapılmış bir merkez olarak dikkat çekiyor. Tesisleşme konusunda merkezde telesiyej merkezinin yanı sıra yeme içme ihtiyacının karşılanacağı bir de kafeterya bölümü bulunuyor. Bunların dışında merkezin olduğu bölgede herhangi bir konaklama imkanı bulunmuyor. Merkez yerine 14 kilometre mesafedeki Nikfer Mahallesi’nde bir otel yer alıyor. 39 kilometre mesafedeki Tavas ile 85 kilometre mesafedeki Denizli il merkezi ile 88 kilometre mesafedeki Pamukkale-Karahayıt bölgelerindeki otellerde konaklama imkanı bulunuyor.

ÜCRET TARİFESİ NE KADAR

Kayak Merkezi’nde eğitim amaçlı çalışma yapan kulüpler için herhangi bir ücret alınmıyor. 7 GÜN 09-18 saatleri arasında hizmet veren tesiste 25 Aralık 2018 itibariyle belirlenen kış tarifesine göre yürüyen bant günlük sınırsız olmak kaydıyla hafta içi 7,5, hafta sonu 10; telesiyej (tek biniş) hafta içi 6, hafta sonu 7,5; t-bar teleski(günlük sınırsız) hafta içi 20, hafta sonu 30; telesiyej(günlük sınırsız) hafta içi 50, hafta sonu ise 60 TL olarak ücretlendiriyor. Kıyafette ise mont pantolon seti hafta içi ve hafta sonu 40, gözlük 15, ayakkabı 20, pantolon 20, üst mont 20, kask 15, kayak(kayak+ayakkabı) 40, snowboard(board+ayakkabı) 40, kızak saatlik olarak 20, yarım saati ise 10 liradan satılıyor. Kıyafet ve kayak ekipmanlarını kayak merkezinin yanı sıra Nikfer ve Denizli il merkezinde de temin etme imkanı yer alıyor.

OTOPARK

Denizli Kayak Merkezi’nde özel araçlar için geniş bir otopark yer alıyor. Merkeze gelen misafirler ücretsiz olarak kullanabiliyor.

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!