Denizli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'na Nasıl Gidilir – Ücreti – Yüksekliği?

Denizli teleferiğe nasıl gidilir?Bağbaşı yaylası Nasıl gidilir? Denizli’yi yukarıdan seyretmenin tadını çıkarmak için Denizli teleferik sizin için en uygun olanı. Peki, teleferiğe nasıl giderim? Teleferik ücreti ne kadar, Denizli teleferiğe hangi dolmuş gidiyor, teleferiğe hangi otobüs gidiyor? Hepsi daha fazlası haberimizde…

Bağbaşı yaylası ve teleferik gitmek için okuyun. Denizli’de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı yaklaşık 1 yılda tamamlanan Teleferik ile Bağbaşı Yaylası Tesisleri, 17 Ekim 2015’te hizmete girdi. 300 metre rakımdan 1400 metre rakıma çıkan teleferik ile 1500 metre rakımlı Bağbaşı Yaylasına yapılan tesisler, 38 milyon liralık yatırımla yapıldı. 6 dakikalık bir yolculukla 300 metredeki alt istasyondan 1500 metredeki Bağbaşı Yaylası tesisine ulaşan Denizlililer burada eşsiz manzaranın keyfini de çıkardı.

Şimdiye kadar binlerce kişinin ziyaret ettiği ve her gün ziyaretçi akınına uğrayan Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylasına nasıl ulaşabileceğini sizler için araştırdık. İşte detaylar…

DENİZLİ TELEFERİK

Denizli Teleferik, Pamukkale ilçesi Kervansaray Mahallesi’ne inşa edildi. Kent Ormanı olarak da bilinen noktaya inşa edilen tesis, dakikada bir teleferik seferiyle sürekli olarak ziyaretçilerini üst istasyona taşıyor. Yaklaşık 3 dakika süren yolculuğun ardından, isterseniz üst istasyonda bir mola verip eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Buradan isterseniz de ücretsiz servisler ile yürüyüş yoluyla Bağbaşı Yaylası tesislerine ulaşabilirsiniz. Tesis, kışın 22.00, yazın ise 23.00’a kadar hizmet veriyor.

BAĞBAŞI YAYLASI

Bağbaşı Yaylası Tesisleri, 1500 metre rakımlı Bağbaşı Yaylasına inşa edilmiş, ormanlar arasında eşsiz güzelliği ile dikkat çekiyor. Yeme içme alanları, çocuklar için parklar ve spor alanlarının yer aldığı tesiste, kamp yapmak isteyenler için özel konaklama alanları ve bungalov evleri yer alıyor. Bağbaşı Yaylası, Alkolsüz Yarım Pansiyon konsepti ile misafirlerine hizmet vermektedir. 15 adet aile odası ve 15 adet standart oda olmak üzere toplam 30 adet bungalov evi bulunmaktadır. Doğal ve taze ürünlerle hazırlanan kahvaltı restoranı, Denizli yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz Kebab Evi ve Gözleme ikramının yapıldığı Kıl Çadırı ile misafirlerini ağırlamaktadır. Ayrıca iş ve eğitim amaçlı konaklamalarınızda yararlanabileceğiniz 60 kişilik toplantı salonu ile sizlere hizmet vermektedir. 


Tüm bunların yanında çocuklar içi çeşitli oyun parkları, mangal yakabileceğiniz bir alan, macera parkuru ve atlama kulesi de yayla içerisinde yer almaktadır.

İp parkurları eğlence ve heyecanın tavan yaptığı aktiviteler olarak en gözde oyun alanlarındandır. Bağbaşı Yaylası'nın en güzel hizmetlerinden biri olan macera parkı, doğa içinde spor ve eğlencenin tavan yaptığı bir aktivite alanıdır.

DENİZLİ TELEFERİĞE NASIL GİDERİM?

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylasına gitmek için 3 alternatifiniz bulunuyor. Bunlardan ilki kendi özel aracınız ile yola çıkmak. Denizli-Antalya yolu boyunca şehir merkezi güzergahında yönlendirici tabelalar sizi karşılayacak. Pamukkale Üniversitesi’ni geçtikten sonra Antalya güzergahı boyunca tabelalara bakarsanız, rahat bir ulaşımla teleferik tesislerine ulaşabilirsiniz. Burada park sıkıntısı da çekmeyeceksiniz. Sizi 300 araçlık özel bir otopark bekliyor olacak.

130 İLE RAHAT ULAŞIM

Toplu ulaşımı kullanacaklar için ise 2 alternatif bulunuyor. Bunlardan ilki Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Otobüsü. Teleferiğin açılmasının ardından Büyükşehir Belediyesi 130 numaralı otobüs hattını burası için özel tahsis etti. Denizli Şehirlerarası Otobüs Terminalinden kalkan 130, sırasıyla İstasyon Caddesi, Özel İdare, Gazi Blv.-Çınar-İstiklal Cad.-Pamukkale Bel.-Yeni Yol-Üniversite Cad.-Acıpayam Bulvarını geçtikten sonra son durağı olan Teleferik Tesislerine ulaşıyor.  130 hafta içi 15 dakikada bir, hafta sonunda ise 30 dakikada bir hizmet sağlıyor. Teleferikten kalkan otobüs ise; Bağbaşı, Pamukkale Üniversitesi, Üniversite caddesi, Doğan Demircioğlu Caddesi, Ulus Caddesi, YSE, İstiklal, Çınar, Valilik, MESKA, Adliye, SGK, TEDA, ve Servergazi şeklinde sıralanıyor. Teleferiğin kapalı olduğu saatlerde ise otobüslerin son durağı AHİ Sinan ilkokuldur.  

131 NUMARALI OTOBÜS

131 numaralı otobüs ile teleferiğe gidiliyor. Fakat haftaiçi teleferik 08.20 ve 08.40 saatleri hareket saatleridir. Güzergah ise Teleferik, Bağbaşı, PAÜ Hastanesi Doğan Demircioğlu Caddesi, ULUS Cad, YSE, İstiklal, Çınar ve Valilik. 

MİNİBÜS ALTERNATİFİ YENİYOL DOLMUŞLARI

Kendi aracımla gitmeyeceğim, otobüsü de kullanmayacağım diyorsanız bu kez alternatifiniz minibüsler olabilir. YSE-İSTİKLAL-KAMPUS hattı dolmuşlarının yeniyol yazanına bindiğiniz takdirde sizi teleferik tesisine kadar ulaştıracaktır. Geri dönüşte ise oradaki görevlilere söylemeniz halinde yine dolmuş sizi gelip istasyondan alacaktır.

Sakın unutmayın Denizli’de toplu ulaşımın bedeli sivil 2,5 TL, öğrenci 1,75 TL…

Bunların yanında özel taksiler de sizi teleferik tesisine götürecektir.

Denizli Terminale Mesafe: 9 km.

Denizli'ye şehir dışından gelmek isteyenler ucuza otobüs bileti bulmak için Enuygun.com gibi sitelerden otobüs firmalarının fiyatlarını karşılaştırabilirler. 

Çardak Havalimanı Mesafe: 70 km.

Pamukkale Travertenlerine Mesafe: 25 km.

Denizli Tren Garına Mesafe: 9.5 km.

DENİZLİ TELEFERİK KIŞ SAATİ

Hafta içi açılış-kapanış: 10.00-19.00
Hafta sonu açılış-kapanış: 09.00-20.00

DENİZLİ TELEFERİK YAZ SAATİ

Denizli Teleferik kapanış saati 22.00 olarak güncelleniyor.
Hafta içi açılış-kapanış: 10.00-22.00
Hafta sonu açılış-kapanış: 09.00-22.00
Bağbaşı Yaylası'ndan servisin en son hareket ise 20.30'dur. 

KAHVALTI

Teleferik Kafe'de eşsiz ve özel bir kahvaltı sizi bekliyor! 1400 metre yükseklikte Denizli manzarası eşliğinde enfes bir kahvaltı güne başlayacaksınız.
Ardından planınıza Bağbaşı Yaylasını da ekleyebilirsiniz. 

CANLI İZLEME

Denizli teleferiğe veya bağbaşına gitmeden oturduğunu yerden canlı izleyebilirsiniz.

http://www.denizliteleferik.com.tr/denizliteleferikcanliyayin/?fbclid=IwAR03H8T56drHAag3czssuKgBrl0-aukYeW7v_F9D3lH-Dn9O7RKGDrlOhQo 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!