Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de 105'i rütbeli 515 askeri personele gözaltı

Denizli’de 105'i rütbeli 515 askeri personele gözaltı
Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugayı'ndan dün gece uçaklarla Ankara'ya götürülmek istenen 105'i rütbeli 515 askeri personele gözaltı işlemi uygulandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi. İstanbul'da da benzer bir tablo var. Erler "Biz tatbikat sanıyorduk" diye konuştu. Bu arada bazı askerlerin ceplerinde bulunan mermileri, kendi istekleriyle polislere teslim ettiği görüldü. Başbakan Binali Yıldırım darbe girişiminde 161 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Şu ana kadar çeşitli rütbelerden 2839 asker gözaltına alındı.

ERLER TATBİKAT SANIYORMUŞ

Darbe girişimiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkıyor. İstanbul ve Ankara'da darbede yer alan bazı erlere, üst rütbeliler tarafından 'nöbet var' ya da 'tatbikat var' denildiği belirtiliyor. Yine benzer bir iddiaya göre İstanbul'da, darbe girişimine 3. Kolorduya bağlı bir zırhlı tugay ve alaydan bazı askerler de katıldı. Üst rütbelilerin, erleri ve bazı alt rütbeli askerleri 'tatbikat var, 'gece eğitim' var diye saat 21.00'e kadar beklettikleri, ardından 'Eğitim var, mühimmat alın' dedikleri öne sürülüyor. Bir diğer iddia ise İstanbul'da, darbe yanlısı askerlerin 3. Kolordu Komutanlığı Karargahı'nı da helikopterle inip işgal etmeyi planladıkları, darbe karşıtı askerlerin de bu ihtimale karşı önlem aldığı yönünde.

'HALK TANKLARIN ÜZERİNE ÇIKINCA ANLADIK'

Darbe girişimi sırasında polisin en kısa sürede hayatı normale döndürdüğü Atatürk Havalimanı’nda bir Albay komutasındaki 10 muvazzaf subay toplam 67 asker gözaltına alındı. Atatürk Havalimanı karakolunda gözaltında tutulan askerlerden erler kendilerini buraya tatbikat amaçlı olarak getirildiğini bildiklerini söylediler. İlk sorguları yapılan gözaltındaki erler tatbikat yaptıklarını zannettiklerini belirterek, "Ne zamanki halk gelip tankların üzerine çıkmaya başladı gerçeği o zaman anladık" dedikleri öğrenildi. Askerlerin başında bulunan Albay’ın darbe girişiminde bulunduklarını kabul ettiğini belirterek polisler karşısına geldiği zaman " Tamam geri çekiliyoruz" dediği öğrenildi.

F-16’LAR FLORYA ÜZERİNDE UÇUNCA...

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olayları Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi’nde takip ederken bir anda saat 10.35 sıralarında Florya üzerinde iki adet F-16 savaş uçağının geçmesi heyecan yarattı. Kütahya’daki Jet Hava Üssünden kalktığı belirlenen F 16 uçakları derhal Uçuş Kulesi tarafından uyarılarak kendilerinden bilgi alında. Savaş uçakları daha sonra üslerine döndü.

İŞTE ŞU ANA KADAR YAŞANANLAR

Başbakan Binali Yıldırım "161 şehidimiz var" dedi.

Diyarbakır 8'inci Jet Ana Üs Komutanlığında görevli aralarında 2 general ile askeri savcı ve hakimlerin de bulunduğu 100'e yakın askeri personel gözaltına alındı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugayı'ndan dün gece uçaklarla Ankara'ya götürülmek istenen 105'i rütbeli 515 askeri personele gözaltı işlemi uygulandığını bildirdi.

-Darbe girişimine yönelik operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 2839'a ulaştı. Sayı sürekli artıyor.

 -Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan gözaltına alındı.

GENELKURMAY'DA ÇOK ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANDI

Genelkurmay Başkanlığından çıkan 700'e yakın silahsız er ve erbaş polise teslim oldu. Genelkurmay Başkanlığının Necatibey Caddesi'nden teslim olmaya başlayan er ve erbaşlara su ve sigara götüren vatandaşlar, teslim oldukları takdirde zarar görmeyecekleri yönünde telkinde bulundu. Vatandaşlarla görüşen erbaşlar ise rütbeliler tarafından "tatbikat var" denilerek kandırılıp, Genelkurmay Başkanlığına getirildiklerini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!