Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de araç muayene işi arapsaçına döndü!!!

Denizli'de araç muayene işi arapsaçına döndü!!!
Araç sahiplerinin yıl sonunda yaptırmaları gereken araç muayeneleri konusunda Denizli dahil neredeyse tüm Türkiye’de şu sıralarda yoğunluk yaşanıyor. Sürücüler ve araç sahipleri yoğunluktan dolayı randevu alamazken, muayene süresi dolanlar ise yeni yıla girilmeden işlemini gerçekleştiremiyor olmaktan dolayı adeta isyan ediyor.

Türkiye’de yılsonlarında yapılması gereken ve ülke genelinde TÜVTÜRK’ten yapılan araç muayeneleri şu sıralarda adeta arapsaçına dönmüş durumda.

KAPIDAN DÖNÜLÜYOR!

Yeni yılda zam geleceği de açıklanan araç muayeneleri ile ilgili Denizli dahil tüm Türkiye’de büyük bir yoğunluk yaşanırken, vatandaşlar aynı işlemi çevre illerde yaptırmak istediğinde de kapıdan dönmek zorunda kalıyor.

RANDEVULAR TAMAMEN DOLU

2024 yılına girilmeden önce, sonrasında araç muayenesi sebebiyle ceza almak istemeyen araç sahipleri, TÜVTÜRK’ten randevu almayı istese de alamıyor. Neredeyse her gün randevu için bekleyen araç sahipleri bir türlü uygun bir tarihe randevusunu alamıyor.

SON MUAYENE TARİHİ DOLMAK ÜZERE OLANLAR KAYGILI!

Pek çok araç sahibinin yılın sona ermesi ile birlikte muayene süresi doldu ya da dolmak üzere. Bu anlamda bir an evel işini halledebilmek isteyen vatandaşlar ise sonrasında yaşayacağı aksi durumlardan dolayı endişe duyuyor.

“10 GÜNDÜR RANDEVU ALAMIYORUM”

Konuyla ilgili şikayetini dile getiren Denizlili bir vatandaş ise binlerce vatandaşın randevu alamadığını ve konuyla ilgili çok büyük bir problem yaşandığını dile getirerek, “TÜVTÜRK araç muayene istasyonları çevre iller dahil hepsinde randevular dolu. 10 gündür randevu takip ediyorum randevu alamıyorum” dedi.

“RANDEVU TARİHİ GEÇEN HERKES MAĞDUR OLACAK”

Denizlili araç sahibi vatandaş; Ocak ayına kadar boş randevu bulunamadığına dikkat çekerek, “Haliyle randevu tarihi geçen herkes mağdur olacak. Ocak ayına kadar boş randevu yok” dedi.

ÇEVRE İLLERDEN DE RANDEVU ALINAMIYOR!

Denizli özelinde randevu alıp araç muayenesine girmek isteyenlerin zaten mağdur olduğunu, çevre illere gidip oralarda yaptırmak isteyenlerin de ellerinin boş kaldığını belirterek, “Çevre iller ve ilçeler de tamamen dolu. Bu konu maalesef ki hiç gündeme gelmiyor” şeklinde konuştu.

ARAÇ MUAYENESİ NEDİR?

Herkesin bildiği üzere, trafiğe çıkan her aracın belirli periyotlarda muayeneye girmesi zorunludur. Araç muayenesi, sizin, aracınızın ve trafikteki diğer araçların güvenliği için ticari araçlarda her yıl, binek araçlarda ise iki yılda bir mutlaka yapılması gereken bir denetimdir. Periyodik bakımdan farklı olarak, araç muayenesi devletin zorunlu tuttuğu bir kontroldür. 

KAÇ YILDA BİR YAPILIR?

Aracınız otomobil sınıfında değerlendirilir ise muayene periyodunuz ilk 3 yıl sonunda ve devamında 2 yılda bir olarak, kamyonet sınıfında değerlendirilir ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olarak periyodunu sürdürecektir.

.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 3
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!