Denizli
05 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de belediyelerin asgari ücret yarışı Var mı arttıran?

Denizli’de belediyelerin asgari ücret yarışı Var mı arttıran?
Denizli’de 2021 yılı için ilçe belediyelerinin asgari ücret yarışı sürüyor. Tüm ülkede 2021’de uygulanacak olan asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesinin ardından Denizli’de önce CHP’li belediyeler ardından da Ak Partili belediyeler asgari ücrete zam üstüne zam yaptı. Son açıklamalara göre Denizli’de 9 belediye asgari ücret yarışına girdi.

2021 yılına girmeye az kalırken, yeni yılda uygulanacak olan asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından net 2 bin 825 lira olarak açıklandı. Milyonlarca çalışan yeni yıla yaklaşık 500 liralık zamla girecek. Komisyonun açıklamasının ardından CHP, partisinin kazandığı belediyelerde asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana ve Hatay gibi CHP’li büyükşehir belediye başkanları asgari ücretin en az 3 bin 100 olacağını açıkladı.

DENİZLİ’DE İLK AÇIKLAMA BABADAĞ’DAN

Denizli’de ise ilk zam haberi Babadağ’dan geldi. Babadağ Belediye Başkanı CHP’li Ali Atlı, yeni yılda belediyede asgari ücret en az 3 bin 100 lira olacağını açıkladı. Atlı’nın ardından Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Temmuz ayından bu yana belediyede en düşük ücretin 3 bin lira olduğuna işaret ederek zammın uygulanacağını söyledi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek de partisinin verdiği karara uyarak belediyede en düşük asgari ücretin 3 bin 100 olarak uygulanacağını açıkladı. Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi de asgari ücretin 3 bin 100 liraya yükseltildiğini söyledi.

BOZKURT VİTES YÜKSELTTİ

CHP’li 4 belediye başkanının en düşük ücreti 3 bin 100 lira olarak açıkladıktan sonra CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, belediyede en düşük ücretin 3 bin 300 lira olarak uygulanacağını açıkladı.

AK PARTİ’DE İLK ZAM HABERİ ÇAMELİ’DEN

Sosyal medya açıklamalarıyla devam eden zam yarışına Ak Parti’den ilk katılan belediye Çameli oldu. Çamelli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, belediyede en düşük ücretin 3 bin 150 TL, ikramiyelerle birlikte bu ücretin 3 bin 560 lira olacağını açıkladı. Çameli’nin ardından Sarayköy Belediyesi asgari ücreti 3 bin 150 liraya çıkardı. Beyağaç Belediyesi de en düşük ücreti 3 bin 350, ikramiyelerle 3 bin 700 lira olacağını açıkladı. Son zam haberi ise Çardak’tan geldi. Ak Partili Çardak Belediye Başkanı Hüsnü Yılmaz, belediyede en düşük ücretin 3 bin 465 lira olacağını açıkladı.

DİĞER BELEDİYELER SUSKUN

9 belediyenin zam haberinin ardından geride kalan 10 ilçe belediyesi ise zamla ilgili açıklama yapmadı. Bu belediyeler Pamukkale, Tavas, Kale, Acıpayam, Baklan, Çal, Bekilli, Çivril, Buldan ve Güney oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!