Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de çalınan kablolar bir mahalleyi internetsiz bıraktı

Denizli’de çalınan kablolar bir mahalleyi internetsiz bıraktı
Denizli’nin Buldan ilçesine bağlı Yeniçam Mahallesinde 2 ay önce çalınan internet kabloları yenilenmeyince mahalle sakinleri mağdur oldu. İnternet sorunu nedeniyle uzaktan eğitime giremeyen öğrenciler, durumun bir an önce çözülmesini istiyor. Mahalle Muhtarı Günay Yangöz, çok sayıda başvuruya rağmen sorunun bir türlü çözülmediğini aktardı.

Denizli’de çalınan internet kabloları öğrencileri mağdur ediyor. Buldan’ın kırsal Yeniçam Mahallesinde 2 ay önce hırsızlar internet kablolarını çaldı. 2 ay önce yaşanan bu olayın ardından mahallenin internet bağlantısı kesildi. Pandemi sürecinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin internet nedeniyle dersine giremediği mahallede sorun 2 aydır tüm girişimlere rağmen çözülemedi.

MUHTAR ÇÖZÜM BULUNAMIYOR DEDİ

Buldan Doğuş Gazetesinden Samet Kıyak’a açıklamalarda bulunan Yeniçam Mahalle Muhtarı Günay Yangöz, “köyümüzde iki aydır, internet kabloları çalındığı için internetimiz yok. İki aydır faturasını ödeyip de internetini kullanamayan öğrencilerimiz var. Çok mağdur durumdalar. EBA TV’ye canlı derslere giremiyorlar. Bunun yetkililerden tamirinin yapılmasını istiyorum. Kabloların bir an önce yapılmasını, yetkililerin ilgilenmesini istiyorum. İnternet kablolarının gerekirse yer altına alınıp daha güvenli bir şekilde yapılmasını istiyorum. Öğrencilerimizin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istiyorum” dedi.

ÖĞRETMEN BANA KIZIYOR

Buldan Gülalan Özer Vural İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Halime Nur Yangöz, “derse giremeyince çok kötü ağlıyorum, çok üzülüyorum. Bazen canlı derse girdiğimizde dakika tutuyor ama ben ders bittiği zaman giriyorum. Çok üzülüyorum, öğretmen bana kızıyor. Niye böyle geç kalıyorsun diyor. Annemin telefonundan giriyorum, bilgisayardan giremiyorum. İnternet kablolarını aldıkları için eve internet alamıyorum. Bazen derse hiç giremiyorum, bazen de giriyorum” dedi.

SINIFTA KALABİLİRİM

Üniversite öğrencisi Fatih Yangöz ise, “Üniversite öğrencisiyim. Kullanmakta olduğumuz internetin kabloları çalındı. 1.5 aydan uzun bir süredir hizmet alamıyoruz. Derslere katılamadığım için sınıfta kalma durumum var. Kullanmadığımız internetin faturası bize gönderiliyor. Biz faturayı ödemek zorundayız, onlar interneti bağlamak zorunda değil. Benim bir senem boşa gitti. Sınıfta kaldım yani. Kullanamıyoruz, mağduruz. Sorunumuzun giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!