Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de gaziyi dolandırmaya kalktılar

Denizli'de gaziyi dolandırmaya kalktılar
Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşayan Gazi Kadir Garip, telefon dolandırıcıların tuzağından banka çalışanının dikkatiyle kurtuldu. Ailesi birlikteyken gelen telefon ile hesabına para yattığını öğrenen Garip, hesabına yatan parayı geri göndermeye çalışırken dolandırılıyordu. Banka çalışanının fark etmesi Gazi’nin 65 bin lira dolandırılmasını engelledi. 

Askerlik görevini yaparken gazi olan Kadir Garip, dolandırıcıların tuzağından son anda kurtuldu. Çivril’in Bucak Mahallesi’ndeki evinde ailesi birlikteyken gelen telefon ile hesabına para yattığını öğrenen Garip, hesabına yatan parayı geri göndermeye çalışırken dolandırılıyordu. Banka çalışanının kendisini son anda uyardığını söyleyen Garip “eğer banka görevlisi ikaz etmese dolandırılıyordum” dedi. Dolandırıcılardan şikayetçi olan Gazi, herkesin dikkatli olmasını istedi.

‘HESABINA YANLIŞLIKLA PARA YATTI’ DİYEREK DOLANDIRMAYA KALKTILAR
Kadir Garip hesabı olan bir özel bankadan aradıklarını söyleyen kişiler tarafından telefon ile arandığını söyleyerek “evde otururken telefonum çaldı. Açtığımda banka hesabıma yanlışlıkla para yatırıldığını ve o parayı geri havale yapmamı istediler. Önce dolandırıcı olduklarını ve kurumsal numaradan aramaları gerektiğini söyledim. Az bir süre sonra yeniden bu sefer kurumsal olduğunu düşündüğüm bir numaradan arayarak bankanın merkezinden aradıklarını ve yanlışlıkla hesabıma para yattığını söylediler kontrol ettiğimde hesabımda onların dediği tutar kadar para vardı. Para benim olmadığı için geri yollanması için talimat vermem gerektiğini söylediler talimat alırken de hesabıma dair bilgi ve şifreleri aldılar. Bende inandım verdim. Daha sonra başka bir kamu bankasındaki hesabımda da yanlışlık olduğunu söylediler ve bilgileri öğrendiler. Bende ilk bankadaki hata orada da oldu düşüncesiyle hesap ve kart bilgilerimi verdim. Telefon ile konuşurken banka hesabındaki 19.500 lira paramı ve hesaba bağlı kredi kartımdan da 14.250 lira olmak üzere 34.250 lira paramı çekmişler. Aynı hesaptan da 30 Bin lira kredi başvurusu yapmışlar. Kredi başvurusu yapılınca bankanın Çivril şubesinde çalışan arkadaş beni arayarak hesabımdan ve kredi kartımdan para çekildiğini ve kredi talebim olduğunu söyleyince dolandırıldığımı anladım. Hemen banka çalışanına işlemleri durdurması talimatını vererek ilçe merkezine geldim ve jandarmaya giderek şikâyetçi oldum. Sorumlarının bir an önce bulunmasını istiyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 1
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!