Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de hiçbir şekilde toplu eğlenceye müsaade edilmemelidir

Denizli’de hiçbir şekilde toplu eğlenceye müsaade edilmemelidir
Denizli’de yılbaşında toplu eğlence gibi kutlamaların iptal edilmesinin ardından otelciler, apartlara ve kiralanan villara dikkat çekti. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, otellerdeki sıkı önlemler gibi apart ve Villalarda da eğlence yapılmaması konusunda tedbirlerin alınmasını istedi. Şen, 4 günlük tatilde Denizlilileri otellere davet etti.

İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında yılbaşı eğlencelerinin iptal edilmesinin ardından otellerde yılbaşı eğlenceleri iptal edildi. Bakanlık, valiliklere gönderdiği genelgede hiçbir şekilde toplu eğlenceye müsaade edilmemesini istedi. Bakanlığın genelgesinin ardından Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği(DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, alınan tedbilere ilişkin basın açıklaması yaptı.

OTELLER OLARAK KURALLARA UYUYORUZ

Pandemiye dikkat çeken Şen, “Koronavirüs salgını özellikle hizmet sektörü istihdamve gelir olarak olumsuz etkiledi, bunun neticesinde otellerimizin çoğu kapalı veya sınırlı hizmet üretmeye çalışıyor. Gelecek günlerde daha verimli ve sağlıklı turizm faaliyetlerinin devam edebilmesi için sektör olarak dişimizi sıkıyor, koronavirüsle mücadele tedbirlerine riayet ederek Güvenli Turizm Sertifikası önlemleriyle misafirlerimize  konaklama hizmeti vermeye devam ediyoruz. Yılbaşı döneminde de açıklanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile sosyal izolasyon ve diğer sağlık tedbirlerini otellerimizde uyguluyoruz” dedi.

EVDE DEĞİL OTELDE KALIN

4 günlük tatile işaret eden Başkan Şen, “Bu yılbaşı dönemini kentimizde faaliyeti devam eden otellerimizde geçirecek olan yerli ve yabancı misafirleri, güvenli turizm tedbirleri çerçevesinde sade bir dinlenme beklemektedir. Yılbaşında dört günlük kısıtlamayı evinde geçirmek yerine otellerimizde geçirecek konukların evlerinden farklı olarak otellerimizde bulacakları, otellerimizin sunacakları  dinlenme olanaklarıdır.

BAŞKALARINA DA DENETİM UYGULANSIN

İçişleri Bakanlığı kısıtlamalarına rağmen apart, villa kiralayarak delmeye çalışan, ve hatta bu aktiviteyi kalabalık arkadaş grubu ile toplu organizasyon haline getirerek müzikli, eğlenceli, danslı, dansözlü, DJ’li tatil paketine çevirenlerin, alınan bunca tedbirin boşa çıkmasına neden olacağını düşüyoruz. Emniyet güçlerinin bu tarz sorumsuzca toplu organizasyona katılanları tespiti ile, ilgili kişileri karantinaya alması ve hatta bu karantinanın kişilerin evlerinde değil, sosyal izolasyonun en fazla sağlanabileceği karantina merkezlerinde en az 15 gün süre ile toplumdan izole edilmesi beklentimizdir” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!