Denizli
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli’de Koronaya Yakalanan Vatandaş Yaşadıklarını Anlattı

Denizli’de Koronaya Yakalanan Vatandaş Yaşadıklarını Anlattı
Denizli’nin Buldan ilçesinde Coronavirüs’e (Covid-19) yakalanan vatandaş yaşadıklarını Buldandogus’a anlattı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Samet Kıyak ile telekonferans yöntemiyle görüşen ve isminin açıklanmasını istemeyen şahıs coronavirüs ve yaşadıklarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Samet Kıyak’ın sorularını yanıtlayan ve şuan yaşamını tedbir amaçlı evinde devam ettiren şahıs şunları paylaştı.

Öncelikle şöyle başlamak istiyorum. Coronavirüs (Covid-19) hastalığının Uzak Doğu ve Dünya Ülkelerinin ardından Türkiye’de de ortaya çıkmasıyla beraber, ailecek önlemlerimizi almıştık. Maske, eldiven ,dezenfektan , kolonya  gibi koruyucu ekipmanlar kullanıyorduk. Evden de pek sık çıkmıyordum aslında. Açık söylemek gerekirse nerden bana bulaştığını bilemiyorum, bilmek pekte mümkün değil. Bu hastalık öyle bir şey ki  her yerden bulaşabiliyor. Bende öksürük, miğde bulantısı, karın ağrısı  vb. öyle belirtiler yoktu sadece ateşim çıkmaya ve vücudum bitkin düşmeye başlamıştı. Şüphelendim ve  en yakın hastaneye gittim tomografi ve röntgen çektiler.

Virüs değildi fakat şüpheliydi. Tedbir için beni hastaneye yatırdılar ve toplamda on gün hastanede kaldım iki günde bir olmak üzere toplam beş koronavirüs testi yapıldı . İlk üç testim negatif çıktı fakat dördüncü kez yapılan test pozitif çıktı. Ancak şöyle bir durumda yaşadım. Negatif çıkan süreçte ben kendimi çok kötü hissediyordum ve pozitif çıkan dördüncü test yapıldığında ben gayet iyiydim normal hayatıma dönmüş gibiydim ama testim pozitif çıkmıştı. Bu süreç boyunca neşemden ve mutluluğumdan hiç ödün vermedim umudumu hiç kaybetmedim çünkü bu virüsü yeneceğimi biliyordum ve inanıyordum. İki gün sonra yeniden test yapıldı ve çok şükür temiz çıktı. Son kontrollerimin ardından da son üç gün ateşimin düşmesi ve bitkinliğimin de geçmesiyle beraber beni taburcu ettiler ve şuan 14 gün tedbir amaçlı evimde kalıyorum. Bu hastalık genç yaşlı herkese bulaşabilir. Lütfen bu hastalığa yakalananlara öcü gözüyle bakılmasın. Bana hastalığım süresince özverili şekilde yardımcı olan tüm sağlık personellerine teşekkürlerimi sunuyorum. Buldanlılardan ve hikayemi okuyan herkesten de mecbur olmadıkça evlerinde kalmalarını ve Devletimizin belirtmiş olduğu kurallara uymalarını rica ediyorum. Biliyorum ki Ülkemiz bu pandeminin üstesinden gelecektir” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!