Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de okullarda kitap sıkıntısı,

Denizli'de okullarda kitap sıkıntısı,
Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, yeni eğitim öğretim yılın başlamasından bir hafta geçmesine rağmen hala okullardaki öğretmen ve kitap kaosunun devam ettiğini söyledi.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı geçen hafta başladı. Yeni yılın ilk haftasında ardından okullardaki sorunların hala çözülemediğini aktaran Eğitim İş Denizli Şubesi Başkanı Kadem Özbay, bakanlığın okulları kendi kaderine terk ettiğini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Özbay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özbay’ın açıklamasından satır başları şu şekilde: “Okulların açılmasının üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen, okullarda öğretmen kadroları netleşmedi. Halen norm fazlası öğretmenlerin yerleştirilmesi devam ediyor, görevlendirmelerle ve hatta ücretli öğretmenlerle okulların öğretmen ihtiyaçları geçici olarak çözümlenmeye çalışılıyor. Bütün bunlar, sürekli değişen ders programlarıyla birlikte öğrencilerin okula uyum sürecine ciddi anlamda zarar veriyor.

 

KİTAPLARI YAPTIRDIKLARI FETÖ’CÜ ÇIKTI

Toplatılan ve bakanlık tarafından henüz gönderilememiş ders kitapları da, eğitim-öğretim devamlılığını zarar veriyor. Geçen yıl yaklaşık 236 milyon ders kitabına 394 Milyon Lira’dan fazla ücret ödeyen Milli Eğitim Bakanlığı, milyonlarca lira ödediği o kitapları belirleyen komisyon üyesi öğretmenleri, FETÖ soruşturması kapsamında ihraç ederek, aslında çocuklarımızın yani Türkiye’nin geleceğini hangi ellere emanet ettiğini de göstermiş oluyor.

 

KİTAP DEĞİL PDF GÖNDERİYORLAR

Öğretmenlerimiz eksik olan ders kitaplarını beklerken, bakanlıktan kitap yerine yazı geldi. Okullara gelen yazıya göre eksik kitaplar, internet ortamında PDF olarak yayınlanacak. “Biz PDF gönderiyoruz, siz artık hangi yöntemle bunu öğrencilerinize ulaştırırsınız, bilemeyiz” mantığıyla sorunu çözmek yerine öğretmenlerin omzuna yük haline getiren Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu uygulaması da ne yazık ki bu eğitim-öğretim yılının çok zor geçeceğinin göstergesi.

 

OKULLAR KENDİ KADERİNE TERK EDİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların açılacağı tarihi kendisi belirlemesine rağmen, gereken birçok hazırlık çalışmasını o tarihe yetiştiremeyerek öğrenci ve öğretmenleri kendi kaderine terk etmiştir. Yıllardır söylüyoruz kitap yazmak bu makamları işgal edenlerin inisiyatifine bırakılmış ve adı büyük icraatları şüpheli TTK, kitap yazmayı deneyimsiz tecrübesiz kişilere devretmiştir. Ve yıllar sonra tüm bu eleştirilerimizin haklılığı ortaya çıkmış, Fikri sanatı bilimselliği bir yana bırakıp birileri tarafından ikna edilmiş olma yeterliliğinin artık yetersiz kalmış olması ne yazık ki sevgili öğrencilerimizin geleceğini karartmıştır.

TEOG VE YGS İÇİN ORTADA KİTAP YOK

Çünkü 24 Kasım da ilki yapılacak TEOG ve çocuklarımızın geleceğine yön veren YGS için önlerine koyacakları bir kitap yoktur. Kamuoyu bilmelidir ki bakanlık arapsaçına döndürdüğü kitap basma ve dağıtım işini becerememiş ve il milli eğitim müdürlüklerine açıkça ne yaparsanız yapın demiştir. MEB’e diyoruz ki çocuklarımız zaten adaletsiz bir sınav sistemi dengesiz bir sosyal adaletle karşı karşıya, gel de bari sırasına koyabileceği kitabını eğer yapabiliyorsan zamanında teslim etmeyi gerçekleştir”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!