Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de oto tamircilerinde dolu kuyruğu oluştu

Denizli'de oto tamircilerinde dolu kuyruğu oluştu
Denizli'nin Çameli ilçesinde meydana gelen şiddetli dolu yağışı, milyonlarca liralık zarara yol açarak oto tamircilerinde yoğunluk oluşturdu.

Denizli genelinde, özellikle Çameli ilçesi ve çevre ilçelerde etkisini gösteren şiddetli yağışlar, yaşamı olumsuz etkiledi. Kısa sürede yağmurun yerini dolu yağışı aldı ve bu dolu, ceviz büyüklüğünde olmasıyla birlikte tarım arazilerine, güneş panellerine ve araçlara zarar verdi. Araçların camlarını kırarak kaporta hasarlarına neden olan dolu, zaman zaman ulaşımda aksamalara yol açtı. Hazırlıksız yakalanan araç sahipleri, olası yeni yağışlara karşı önlem almak amacıyla cam tamiri için oto sanayi sitelerine akın etti. Hasarlı araçların tamiri için kaportacılarda randevu sistemi uygulanırken, vatandaşlar araçlarındaki zararı gidermek için çabaladı. Ustalar, talepleri karşılamaya çalıştıklarını belirtirken, kent genelindeki hasarın büyük boyutlarda olduğunu ve yaklaşık 900 aracın hasar aldığını ifade etti. Camlarını kırılan, kaporta ve aydınlatma aksamlarında hasar oluşan araçlarda 15 bin ile 120 bin TL arasında değişen oranlarda maddi kayıp oluştuğu, 300’den fazla evin ise güneş enerjisi panellerinin parçalandığı öğrenildi. Göçük düzeltme işleminin fiyatı ise bin liradan başlayıp, hasar durumuna göre üst sınır belirleniyor.
Oto tamircilerinde dolu kuyruğu oluştu
“20 yıldır sanayide ustayım ve ilk defa böyle bir dolu yağışı gördüm”
İlk defa böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren Güngör Güner, “20 yıldır sanayide ustayım ve ilk defa böyle bir dolu yağışı gördüm. Durum içler acısı olduğunu söyleyebilirim. Yaklaşık 80 kişi aradı ama hepsine yardımcı olmaya çalışacağım. Kentteki birçok sanayide kuyruk var. Bizler hızlıca araçtaki zararı tespit edip ve ona göre tamiratı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını ve yağışa karşı önlem almalarını özellikle tavsiye ediyoruz” dedi.
Oto tamircilerinde dolu kuyruğu oluştu
"Her yerde uzun uzun kuyruklar var"
Dolu yağışında aracında hasar oluşan Mahsun Akgün ise “Yağmura hazırlıksız yakalandık ve araçlarımızda maddi hasar oluştu. Biz de bu hasarı gidermek için aracımızı sanayiye tamir ettirmeye getirdik. Fakat sıra bulmak çok zor. Her yerde uzun uzun kuyruklar var. İlçede hayat felç olmuş durumda. Aniden bastıran yağıştan kurtulmak çok zordu. Bundan sonra daha dikkatli olacağız” diye konuştu.

Oto tamircilerinde dolu kuyruğu oluştu

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 2
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!