Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de satılık mahalle tartışması

Denizli'de satılık mahalle tartışması
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçim sonuçlarının belli olmasının ardından bir kadın kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşılan satılık mahalle paylaşımı büyük tepki topladı. Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve Yatağan Gönül Birliği Platformu açıklama yayınlarken, paylaşımı yapan kadın hakkında bazı vatandaşlar suç duyusunda bulundu.

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçiminin ardından Serinhisar’da yaşayan N.T. isimli kadın, sosyal medya hesabından “Serinhisar, Kızılhisar’ın üç satılık mahallesi var. Almak isteyen ilçe yöneticilerine duyurulur” paylaşımını yaptı. Sahte isim üzerinden paylaşım yapan kadına üç mahalle olarak kastettiği Yatağan, Ayaz ve Yüreğil Mahallelerinden büyük tepki geldi.

YATAĞAN GÖNÜL BİRLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Paylaşımın ardından Yatağan Gönül Birliği Platformu Sözcüsü Fatih Gündüz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile paylaşıma tepki gösterdi. Gündüz, “Serinhisar, Yatağan, Yüreğil, Ayaz ve Kocapınar ile bir bütündür. Fikirlerin sandıklara yansımasının oranlarına göre birbirimizi ayrıştırmaya çalışmak hadsizliktir. Her zaman söylediğim gibi sosyal medya kullanımı da ehliyet KPSS sınavı gibi bir sınavdan geçtikten sonra kullanılmalıdır. Her söze verilecek cevabımız vardır lakin önce lafa sonra söyleyene bakmak lazım. İkisi de kayda değer değildir. Bizler Yatağan Gönül Birliği Platformu olarak her kesimin gönlüne ve her kesimin gönlünde yer tutmaktan başka bir amacımız yoktur” dedi.

BAŞKAN GEMİ’DEN DE TEPKİ GECİKMEDİ

Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, sosyal medyada yapılan paylaşıma büyük tepki gösterdi. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Gemi, “Güzel İlçemizin güzel mahalleri satılıktır diye paylaşım yapılmıştır. Böyle bir paylaşımı uygun bulmuyor ve mahallelerimiz arasında ayrım yapmayarak kaynaştırma içerisinde olduğumuz bu kaynaştırmayı bozacaklarında her zaman karşısında olduğumuzun bilinmesi isterim. İlçemizin her mahallesi, her vatandaşı, her karış toprağıyla birlikte bizim için değerli olup hiçbir ayrım gözetmeksizin, göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz de bu tür paylaşımların ilçemize zarar verdiği aşikârdır. Bu sebepten dolayı Sosyal Medya kanununca iftira veya hakaret etmek, karalamak ya da itibarsızlaştırmak, nefret ve ayrımcılığa zemin oluşturan paylaşımları yapanlar hakkında gerekli işlemleri başlatacağımızı bildiriyoruz. Satılık hiçbir mahallemiz olmadığını, her mahallemizin bizim için önemli olduğu, her mahallemize eşit davranarak hizmetlerimizi gerçekleştireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarım” diye konuştu.

KADIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İlçede büyük tepkilere neden olan paylaşımın ardından söz konusu 3 mahallede bulunan vatandaşlar, paylaşımı yapan kadın hakkında suç duyurusunda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!