Denizli
01 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de SMA hastası minik Yağız için yardım kampanyası

Denizli'de SMA hastası minik Yağız için yardım kampanyası
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yaşayan Ramazan-Tülay Yılmaz çiftinin SMA tip 1 hastası 16 aylık Yağız Alp Yılmaz'ın Amerika'da yapılacek tedavisi için yardım kampanyası başlatıldı. Minik Yağız'ın tedavisi için düzenlenen kampanyaya ünlü sanatçı Murat Kekili de destek verdi. Yağız'ın tedavisi için 2,2 milyon dolar yani yaklaşık 16 milyon lira toplanması gerekiyor. 

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde yaşayan Ramazan-Tülay Yılmaz çiftinin geçen yıl Ağustos ayında Yağız Alp adındaki bebekleri dünyaya geldi. İlk aylarda normal büyüme seyri gösteren Yağız bebek, bir zaman sonra hareket eksikliği yaşamaya başladı. Ailenin Yağız ile aynı dönemde doğan diğer bir bebeğe bakarak fark ettiği hareketsizliğin ardından anne ve baba bebeği özel bir hastanede görev yapan doktorlarına durumu anlattı. Doktorz yaptığı testlerde sonuç bulamayınca aileyi Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker'e yönlerdirdi. Türker, ilk muayenin ardından çocukta SMA tip 1 hastalığından şüphe ederek aileye tam teşhis için İzmir'e yönlendirdi. Önce Ege Üniversitesi Hastanesine giden aile burada yapılan genetik testin SMA tip 1 olarak sonuçlanmasının ardından 9 Eylül Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Uluç Yiş'e başvurdu. 

3,5 AYLIKKEN ŞÜPHELENDİLER
Acıpayam'a bağlı Kelekçı Mahallesi Gazi Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ramazan Yılmaz, "Yağız'ın hareketsiz durumundan şüphelendik. Hemen doktorumuzu aradık. Ardından gittik gün boyu test ettiler ama çıkan sonuçlardan bir şey çıkmadı. Ardından Doç. Dr. Akgün Ölmez Türker'in yanına gittik. SMA'dan şüphelendiğini söyledi ve ardından İzmir'e gittik. İzmir’de testler yapıldı ve teşhis konuldu. 3,5 aylıkken şüphelendik. Testlerin ardından 5 aylıkken tanı konuldu. 

ABD'DE TEDAVİ YAPILIYOR 
Ülkemizde kullanılan ilaç 4 ayda 1 alınmak zorunda. Bu ilacı da ikinci defa almak gerçekten zor. Bazı testler gerekiyor ve testler için İzmir'e gitmemiz gerekiyor. Denizli'de maalesef bu testler yapılamıyor. Biz Amerika'da genetik bir tedavi olacağız. Bu tedavi sadece 1 kez uygulanıyor. Eğer yeterli parayı toplayabilirsek bize tedavi programı gelecek ve uzun bir süre Amerika'da kalacağız. Tedavinin toplam miktarı 2,2 milyon dolar. Bu da TL olarak 16 milyon liranın üstünde bir rakam. 

TÜRKİYE'DE TEDAVİ UMUDU DOĞDU 
Bunun yanında tedavinin ülkemizde de yapılma ihtimali de doğdu. Bir ailenin Sağlık Bakanlığına karşı açtığı dava olumlu sonuçlandı. Bakanlık üst mahkemeye gitti ama oradan da ret kararı alındı. Aile ilacı yapan şirketle 780 bin dolar maliyet çıkarmış. Eğer son bir sürpriz çıkmazsa tedavi için yeni bir umut doğmuş olacak. Maliyet de düşecek. Herkesin yardımlarını bekliyoruz" dedi. 

ÜNLÜ SANATÇI MURAT KEKİLİ'DEN DESTEK 
Yağız Alp için başlatılan kampanyaya bir destek de ünlü sanatçı Murat Kekili'den geldi. Kekili, sosyal medya adresinden yaptığı paylaşımla Yağız için tüm Türkiye'den destek istedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!