Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'de tekne sezonu bitti diye belediye göle giden yolu kazdı

Denizli'de tekne sezonu bitti diye belediye göle giden yolu kazdı
Denizli’nin nilüferleriyle ünlü Çivril Işıklı Gölü’ne giden yolun sezonun sona erdiği gerekçesiyle ilçe belediyesi tarafından kapatıldığı iddia edildi. Eylem yapan mahalle sakinleri, yolun belediye ekipleri tarafından kazıldığını belirterek, yolun yeniden açılmasını istediler. Konu hakkında belediyeden ise açıklama yapılmadı.

Çivril göl turizmi için yatırım yapılan Beydilli’de göle giden yolların kazılarak kapatılması Kayıkçıları isyan ettirdi. Son yıllarda Nilüfer çiçeği ile ön plana çıkan ve her gün ziyaretçilerini ağırlayan Beydilli de göle giden yollar belediye kepçeleri ile kazılarak kapatıldı. Gölde nilüfer çiçeği sezonu bittiği gerekçe gösterilerek Çivril Belediyesi talimatı ile göle girişlerin kapatıldığını söyleyen kayıkçılar yolların tekrar açılmasını istiyor.

Genç Çivril Gazetesi’nde yer alan habere göre, nilüfer çiçeğinin sezonunun bitmesi ile göl turlarının da bitmesi anlamına gelmediğini ifade eden kayıkçılar, “Bu kadar yatırım sadece nilüfer çiçeği için yapılmış olamaz. Bizim göl de gezi turları yapabilmemiz için kayıklarımızı yeniletirdiler sertifikalar aldırttılar şimdi ise çiçek bitti tur bitti diyorlar. Bu nasıl bir mantıktır, bu nasıl idareciliktir. Bu göl de sadece nilüfer çiçeği yok, yüzlerce kuş türü var. İnsanlar sadece çiçek meraklısı olacak diye bir kural mı var. Gelen ziyaretçilere nilüfer çiçeklerinin olmadığını söylüyoruz. Onlar da buraya kadar geldik yinede gölü gezmek istiyoruz diyorlar. Ve şimdiye kadar kayık turuna katılan hiç kimse memnun kalmadım demedi. Çünkü gölün her hali güzel ve insanları cezp ediyor. Kuş fotoğrafı çekmeyi seviyorlar. Hiç görmedikleri kuşları görmekten mutlu olup memnun ayrılıyorlar” dedi.

EKMEĞİMİZİ BU GÖLDEN KAZANIYORUZ

Geçimlerini gölden karşıladıklarını ve yolların kapatılması ile birlikte göle uzanan iskelenin de söküldüğünü kaydeden kayıkçılar, “Biz gölde yaptığımız balıkçılık ile geçimimizi sağlıyorduk. Sonra turizm dediler nilüfer çiçeği dediler bizlere yeni kazanç kapısı açtılar. Bu kazancı elde edebilmemiz için ise kayıklarımızı yenileterek belgeler aldırdılar. Yasal olarak tüm belgelerimizi tamamladık. Şimdi ise gölde gezi turu yapamazsınız diyorlar. Göle uzanan iskelenin sökülmesi bizleri tamamen zor durumda bıraktı. Gelen misafirler yollar kazılmış olduğu için göle kadar araba ile gelemezken bir de kayığa binebilmek için çamurun içinde bata çıka yürümesi gerekiyor. İskeleden ne istediniz? Geldiler yangından mal kaçırır gibi tüm itirazlarımıza rağmen söktüler. Biz yetkilerden tekrar iskele yapılmasını istiyoruz. Bizler kötü bir şey yapmıyoruz ki evimize ekmek parası götürüyoruz.” Dediler.

KÜREKLERLE YOL AÇTILAR

Çivril Belediyesi tarafından ilçe tarım ile birlikte bir ay kadar önce buraya gelip iskele kurmuşlardı. Milletvekilleri falan göle balık bırakmışlardı. Onlar gittiler bir hafta kadar önce iskeleleri söktüler. Kayıklara bine bilmek için kendimiz traktörlerle çamuru çektik. Küreklerle ellerimizle burayı düzenlemeye çalıştık. Buraya inen yolumuzu ise yedi yerinden falan kepçelerle kazarak kapattılar. Ayrıca navigasyon üzerinden buranın konumunu kaldırdılar. Hala göle girmek için çok gelen oluyor. Bize kötü reklam yapıyorsunuz diyorlar. Oysaki gölün içi çok güzel ve giren herkes memnun kalıyor. Bizi çok mağdur ettiler.”

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!