Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'den 2023'te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı

Denizli'den 2023'te 1,4 milyar dolar tekstil-konfeksiyon ihracatı yapıldı
Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Denizli'nin 2023 yılında tekstil-konfeksiyon sektöründen 1,4 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini açıkladı. Uzunoğlu, yaptığı açıklamada, ülke genelindeki sektör ihracatının yüzde 50'sinden fazlasının Denizli'den geldiğini ve ilin ihracatının da yüzde 60'tan fazlasının Avrupa Birliği ülkelerine yapıldığını belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında hayata geçirilen Metamorphosis Projesi hakkında bilgilendirme toplantısı, Denizli İhracatçılar Birliği'nde düzenlendi. Bu projenin amacı, hazır giyim ve tekstil işletmeleri ile aracı kurumların rekabet gücünü artırmak ve Türkiye hazır giyim ve tekstil sektörlerini küresel değer zincirlerine daha iyi entegre etmek olarak belirtildi.

Açılış konuşmalarını DENİB Başkanı Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu ile Birlik Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan'ın yaptığı toplantıda, sektörün geleceği ve ihracat potansiyeli üzerine detaylı bilgiler paylaşıldı.

Denizli İhracatçılar Birliği

447 MİLYON DOLARA ULAŞTI

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, Denizli'nin 2023 yılında tekstil-konfeksiyon sektöründen 1,4 milyar dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, 2024 yılının ilk 4 ayında ise bu rakamın 447 milyon dolara ulaştığını ifade etti. Uzunoğlu, Denizli için tekstil-konfeksiyon sektörünün yüzde 33 oranında ihracat payıyla oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, ilin lokomotif sektörü olması sebebiyle sektöre yapılan teknolojik ve inovatif yatırımların ve projelerin şehrin kalkınması, istihdamı ve sürdürülebilir ihracatı için son derece kıymetli olduğunu dile getirdi.

Denizli İhracatçılar Birliği

Ülke genelinde sektör ihracatının yüzde 50'den fazlasının, Denizli'nin ise yüzde 60'tan fazlasının Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştiğine dikkat çeken Uzunoğlu, ihracatın sürdürülebilirliği için uyum sürecinin hızlandırılması gerektiğini belirtti. KOBİ firmalarının bu süreçte yol haritalarının oluşması, eğitim, danışmanlık gibi ihtiyaçlarının karşılanması ve dönüşümün finansmanı için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını vurguladı.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİNİN GÖREVİ

Uzunoğlu, Metamorphosis Projesi'nin KOBİ'leri kapsamasının ayrıca önemli olduğunu vurgulayarak, hazır giyim ve tekstil sektörlerinde dijital dönüşümün etkin bir şekilde gerçekleşmesinin sektör temsilcilerinin görevi olduğunu ifade etti. Projeye ilişkin temennilerini dile getirerek, Denizli'deki birçok firmanın bu projeden faydalanmasını umut ettiğini belirtti.

MODA ODAĞINDA METAMORPHOSİS PROJESİ

Toplantının ikinci oturumunda, YEKON Başkanı Eray Sertaç Ersayın'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda "Küresel Rekabet için Stratejik Dijital Dönüşüm" ve "Moda Odağında Metamorphosis Projesi" başlıklarıyla iki oturum düzenlendi. İlk oturumda İTKİB Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Güneş, İMA Eğitimler Koordinatörü Gülin Girişmen, EKOTEKS Genel Müdürü Nida Arslanbay ve Dijital Dönüşüm Merkezi Yöneticisi Davut Şadoğlu konuşmacı olarak yer aldı. İkinci oturumda ise Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu, Realteks Kurumsal Kaynak Planlama Direktörü Halil Akdere ve Trendyol Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çoyakgil, sektörde dijital dönüşüm konusunda paylaşımlarda bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!