Denizli
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizli'nin utanç tablosu Ocak ayından bu yana...

Denizli'nin utanç tablosu Ocak ayından bu yana...
Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Derneği’nin yayınladığı rapora göre Denizli’de 2023 Ocak ayından bu yana 7 kadın hayattan koparıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği'nin yayımladığı ‘2023 Yılı Kasım Ayı Raporu’na göre, Türkiye genelinde geçtiğimiz ay erkekler tarafından 33 kadın öldürüldü. 24 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. Kasım ayında 1 kadının öldürüldüğü Denizli’de ise 2023 yılı Ocak ayından bu yana 7 kadın hayattan koparıldı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Kasım ayı raporunu yayımladı. Raporda geçtiğimiz ay işlenen kadın cinayetlerinin detaylı verileri yer aldı. Açıklanan rapora göre, Türkiye’de Kasım ayında 33 kadın erkekler tarafından öldürülürken 24 kadının ölümü ise şüpheli bulundu. Öte yandan Kasım ayında Denizli’de 38 yaşındaki Özlem Ülker eşi tarafından sokak ortasında öldürüldü.  

 

DENİZLİ’DE OCAK AYINDAN BERİ KATLEDİLEN KADINLAR

Denizli’de 38 yaşındaki Özlem Ülker evli olduğu Emin Ülker tarafından pompalı tüfekle vurularak sokak ortasında öldürüldü. O sırada Özlem Ülker ile birlikte olan Yusuf Cavlak da vurularak öldürüldü. Fail daha sonra intihar etti. 

Denizli’de 24 yaşındaki Büşra Akpınar, 4 yaşındaki oğluyla birlikte evli olduğu Ümit Mutlu Akpınar tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Denizli’de çalışmaya gittiği tarlada cansız bedeni bulunan 60 yaşındaki Hatice Baysal,ölümündeki sır perdesi aralandı. Jandarma ekipleri kadının cinayete kurban gittiği tespit etti. Yaşlı kadının av tüfeği ile 3 el ateş edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı.

Denizli’de 24 yaşındaki Çilem Uram, birlikte olduğu erkek tarafından tek yaşadığı evinde ölü bulundu.

Denizli’de 48 yaşındaki iki çocuk annesi Arzu Tutal evli olduğu erkek Hıdır Tutal tarafından silahla vurularak öldürüldü. Fail aynı silahla intihar etmeye çalıştı. 

Denizli’de 35 yaşındaki Matematik Öğretmeni Özge Duru evinde şüpheli şekilde ölü bulundu.

Denizli’de 38 yaşındaki Ummuhan Zerrin Uygun, evli olduğu Sinan Uygun tarafından boğazı kesilerek öldürüldü.

Denizli’de 6 aydır kayıp olan 25 yaşında 1 çocuk annesi Mine Kocadağ’ın evli olduğu Mithat Kocadağ tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Failin Mine’yi 2 gün bazanın altında sakladıkta sonra işyerinin yakınına gömdüğü öğrenildi.

 

 

KADINLAR EN ÇOK YAKINLARI TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Kasım ayında öldürülen 33 kadının 14’ü evli olduğu erkek, 7’si tanıdığı biri, 4’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si ayrıldığı erkek, 2’si birlikte olduğu erkek, 2’si oğlu, 1’i kardeşi tarafından öldürülmüştür. 1 kadını öldüren kişi ile yakınlığı tespit edilememiştir. Bu ay kadınların yüzde 42’si evli olduğu erkek tarafından öldürüldü.

 

 

ŞÜPHELİ ÖLÜMLER AYDINLATILMALI

Platform tarafından yapılan açıklamalarda, “Bir süredir raporlarımızda da açıkladığımız gibi intihar, kaza veya doğal ölüm gibi gösterilen şüpheli kadın ölümleri ve şüpheli bir şekilde ölü bulunan kadın sayısında pandemi süreciyle birlikte çok ciddi bir artış yaşanmaktadır. Şüpheli kadın ölümleri, maalesef kadın cinayetlerinden daha da zorlu olabilmektedir. Kadınların

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!