Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlispor’da sezonun rakamları kahretti!

Denizlispor’da sezonun rakamları kahretti!
Sezonun bitmesine iki hafta kala, kalan iki maçını hükmen galip kapatacak olmasından dolayı aktif sezonu tamamlayan Denizlispor’da geçtiğimiz sezon 36 maçta 46 gol kaydeden takım, bu sezon 34 maçta rakip filelere sadece 29 gol bırakabildi. Geçtiğimiz sezonun 13 gollü yıldızı Ömer Şişmanoğlu, bu sezon 8 gol kaydedebildi. Bekir Turaç Böke ise 2 golde kaldı. Geçen sezon 36 maçta kalesinde 50 gol gören Denizlispor, yeni sezonda ise 34 maçta 67 kez topu filelerinden çıkarmak zorunda kaldı. Horoz’u en çok gol yiyenler sıralamasında 56 golle Altınordu takip etti.

Spor Toto 1. Lig’e haftalar önce veda eden Denizlispor’un sezon istatistikleri de ne kadar kötü bir sezonun geri bırakıldığını net bir şekilde gözler önüne seriyor. Geçen sezona oldukça kötü başlayan, hatta ‘düştü, düşecek’ denilen sezonda Teknik Direktör Mesut Bakkal’la küllerinden doğan yeşil siyahlılar, sezonu 11’inci sırada tamamlayarak rahat bir şekilde lige tutunmayı başarmıştı. Bu çıkışın başlıca nedeni ise hücum bölgesinde skorla sonlandırılan ataklardı. Geçen sezonun ilk 21 haftasında 3 ayrı hocayla çalışan Veli Acar’la sezona başlayıp, Serhat Gülpınar ve Fatih Tekke ile yoluna devam eden Horoz, bu 21 haftada rakip filelere sadece 20 gol bırakabilmişti. Bu süreçte 9 mücadeleyi gol atamadan tamamlayan Denizlispor, 20 golün tamamını 12 mücadelede kaydetmişti. Atılan bu gollerin 5’te 1’ine denk gelen bölümü (4 gol) ise Fatih Tekke yönetiminde Bandırmaspor deplasmanında oynanan, devresi 3-0 geride kapatılmasına rağmen 4-3 kazanılan mücadelede gelmişti. Ankaragücü’ne deplasmanda 2-1 kaybedilen maç sonrası Mesut Bakkal göreve gelmiş, kalan 15 haftada takımın hanesine 30 puan yazdırmayı başarmıştı.

 

 

21 HAFTADA 20 GOL - 15 HAFTADA 26 GOL

Mesut Bakkal’ın ekibi kalan 15 maçlık süreçte rakip kaleye 26 gol bırakmayı başarmıştı. Takımın ligde skora en çok katkı veren ismi ise 13 golle Ömer Şişmanoğlu olurken, Kevin Mayi 5, Oğuz Yılmaz, Hakan Çinemre ve İlhan Depe ise savunmaya daha yakın pozisyonda olmalarına rağmen takıma 4’er golle katkı vermiş, attıkları toplamda 12 golle takımın ligde kalışında doğrudan pay sahibi olmuşlardı. Geldiği ilk günden bugüne kadar takımın en çok tartışılan ismi ise fiziğine rağmen santrfor bölgesinde bekleneni veremeyen Bekir Turaç Böke olmuştu. Bekir, geçtiğimiz sezon ligde sadece 2 gol kaydedebilmişti.

Yeşil siyahlı ekipte bu sezon ise geçen sezonki hücum performansından eser kalmadı. Sakatlıklarla boğuşmasına rağmen dönüşlerini etkili yapan Ömer Şişmanoğlu’ndan geçen sezon 13 gol katkısı alan Horoz, aynı futbolcudan ortalama aynı maç sayısıyla yeni sezonda ise 8 gol katkısı alabildi. 5 gollü Kevin Mayi yeni sezonda sadece 2 gol atabilirken, Bekir Turaç Böke ise gol sayısını sadece 1 sayı artırabildi ve sezonu 3 golle tamamlayabildi. Oğuz Yılmaz’dan geçen sezonki gol katkısının aynısını alan Denizlispor, kaybettiği İlhan Depe’nin yanı sıra geçen sezonun 4 gollü savunmacısı Hakan Çinemre’den ise 1 golle faydalanabildi. Geçen sezonu 2 gol 5 asistlik performansla tamamlayan Mustafa Çeçenoğlu ise yeni sezonda gol sayısını 5’e çıkardı, asist sayısı ise 1’de kaldı.

19 MAÇTA GOL BULAMADIK!

Denizlispor’un ne kadar kötü bir sezon geçirdiği ise rakamlara fazlasıyla yansıdı. Yediği 67 golle ligin en kötü savunma yapan takımı sıralamasında zirve yapan yeşil siyahlıların bu anlamda en yakın takipçisi yediği 56 golle Altınordu oldu. Denizlispor bu sezon toplamda 19 maçta rakip fileleri ise havalandırmayı başaramazken, sadece 3 maçta bir 90 dakikayı gol yemeden tamamlayabildi. Ligin 2’nci haftasında sahasında Çaykur Rizespor’la 0-0 berabere kalan temsilcimiz, ligin ilk yarısının son maçında ise Yeni Malatyaspor’u 3-0’la geçti. Denizlispor son olarak 8 Mart’ta Ankara’da oynanan Gençlerbirliği maçında kalesini gole kapatabildi ve gol de bulamadığı maçta rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Serhat KÖSE

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!