Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Denizlispor'dan Trabzonspor'a Darbe Üstüne Darbe

Denizlispor'dan Trabzonspor'a Darbe Üstüne Darbe
Denizlispor, Süper Lig’de kalma yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. Yeşil siyahlılar, Başakşehir’in kaybettiği haftada şampiyonluk yolunda mutlak kazanmaya ihtiyacı olan Trabzonspor’a bir darbe daha vurdu. Ligin ilk yarısında geriden geldiği maçı 2-1 kazanan Horoz, Karadeniz ekibine yine aynı şoku yaşattı. Horoz, bu galibiyetle rakibinin bu sezon aldığı 4 yenilgiden 2’sinin mimarı oldu.

Süper Lig’de 32. Hafta geride kaldı. Ligin zirvesinde yer alan 2 takım, düşme hattından uzaklaşmak isteyen takımlara kaybetti. Son 2 haftaya girilen ligde İttifak Holding Konyaspor, geriye düşüp 3-1 öne geçtiği ardından da 3-3’e gelen maçta Medipol Başakşehir’i 4-3 ile geçti. Düşme hattından kurtulan yeşil beyazlılar, puanını 33’e yükselterek haftayı 14.sırada tamamladı. Ligde haftanın en dikkat çeken maçında ise Hes Kablo Kayserispor 1-0 iken 9 kişi kaldığı maçta puanı 90’da kurtararak önemli 1 puan aldı. Ankaragücü’nün Galatasaray’ı mağlup ettiği haftada BtcTürk Yeni Malatyaspor Beşiktaş’a 1-0, Çaykur Rizespor ise Kasımpaşa’ya 2-0 mağlup olarak ligde kalma mücadelesinde önemli bir yara aldı.

HOROZ KÖTÜ BULUTLARI DAĞITTI

Haftanın en kazançlı takımı ise Yukatel Denizlispor oldu. Yeşil siyahlılar, 32. Haftada konuk ettiği Trabzonspor’u zirve yolunda ağır yaraladı. Horoz, 14.dakikada geriye düştüğü maçta rakibini 47’de Sacko, 84’te ise Oscar Estupinan’ın attığı gollerle 2-1 ile geçti. Pandemi arasının ardından çıktığı 5 maçta Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep ve Başakşehir’e mağlup olan Horoz, Çaykur Rizespor ile 2-0 öne geçtiği maçta 2-2 ile berabere kalmıştı. Karadeniz ekibinden 3 puan alan Horoz, haftayı 35 puanla 13.sırada tamamlandı. Son 2 hafta öncesi yeşil siyahlılar, ligde kalma yolunda önemli bir adım attı.

TRABZON’A YARAMIYOR

Denizlispor, bu sezon Trabzonspor’a en ağır darbeyi vuran ekip oldu. Ligde 3 büyükler ve zirvedeki 2 takımdan en çok puan alan ekiplerden birisi olan yeşil siyahlılar, sadece Beşiktaş’a karşı 2 maçta üstünlük sağlayamazken, Galatasaray’ı 1 kez mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe’den 1 puan alan Horoz, Başakşehir’den de 1 puan aldı. Horoz, en büyük darbeyi ise Trabzonspor’a vurdu. Yeşil siyahlılar, ligin ilk yarısında deplasmanda geriye düştüğü maçı Rodallega’nın attığı gollerle 2-1 kazanmıştı. Horoz, dünkü maçta da 14.dakikada geriye düştüğü maçı Sacko ve Estupinan’ın attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

4 YENİLGİDEN 2’Sİ HOROZ’DAN

Şampiyonluk yolunda ağır darbe alan Trabzonspor, bu sezon aldığı 4 yenilgiden 2’sini Denizlispor’dan aldı. Bordo mavililer, bu 2 yenilginin dışında Sivasspor ve Göztepe’ye de kaybetti. Öte yandan yeşil siyahlılar, Türkiye Kupasında da rakibini rövanş maçında 2-0 mağlup etmeyi başarmıştı. Gökhan KARAISLI

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!