Denizli
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzetleri Kadayıflar

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzetleri Kadayıflar
​​​​​​​İnce hamur tellerinden su ve un ile elde edilen kadayıf, birçok farklı çeşidiyle yiyenlerin damaklarında da akıllarında da kalmayı başaran bir tatlı. Pek çok Balkan ülkesi ile Arap ülkelerinin tamamında ve Orta Doğu hakları arasında yaygın olarak tüketilen bu şerbetli tatlı, ülkemizin Güney Doğu illerinde ve hatta doğusundaki hemen her ilde yapılıyor.

İnce hamur tellerinden su ve un ile elde edilen kadayıf, birçok farklı çeşidiyle yiyenlerin damaklarında da akıllarında da kalmayı başaran bir tatlı. Pek çok Balkan ülkesi ile Arap ülkelerinin tamamında ve Orta Doğu hakları arasında yaygın olarak tüketilen bu şerbetli tatlı, ülkemizin Güney Doğu illerinde ve hatta doğusundaki hemen her ilde yapılıyor. Türkiye’deki tüketimi ciddi rakamlara ulaşan kadayıf ile yapılan tatlıları tek bir bölgeye mal etmek çok da doğru olmasa da en iyi ve en lezzetli kadayıf tatlılarının ülkemizin doğu illerinde yapıldığını ve Diyarbakır ilinin burma kadayıf tatlısı ile özdeşleştiğini inkâr etmek olanaksız. Ünü ilinin sınırlarını aşmış olan Diyarbakır’a ait burma kadayıf Türk Patent ve Marka kurumunca tescillendi. 2014 yılından beri Diyarbakır’ın tescilli lezzeti olan burma kadayıf aslında yüzyıllardır bu ilde yapılan bir tatlı.

Pürtat Baklava

Tel kadayıftan değil, kadayıf burma tekniği ile özel olarak hazırlanan incecik kadayıf hamurlarından yapılan bu tatlının içine artık farklı malzemeler koyularak da sevenlerinin beğenisine sunulabiliyor. Orijinal hali cevizli olan burma kadayıf tatlısı fıstıkla da harika oluyor. Burma kadayıf yapımı için özel bir kadayıf çeşidine ihtiyaç var. Bu kadayıflar yağlanmış tepsilere döşenmeden önce, ceviz ya da fıstık gibi tercihe göre değişen doğal materyallerin kadayıflarla harmanlanması ve alt tabandaki burma kadayıflara verev olarak sarılmasıyla elde ediliyor. Sarılmış şekilde yağlı tepsiye sıralar halinde dizilen içi fıstık ya da ceviz dolu kadayıflar üzerine dökülen tereyağı ile kızartılıyor. Her yeri altlı üstlü iyice pişen ve nar gibi kızaran kadayıfların üzerine şerbet dökülüyor ve kadayıflar şerbeti çekip dinlendikten sonra burma kadayıf tatlısı son halini alıyor.

İstanbul’da baklava ve kadayıf dendiğinde ise ilk akla gelen Pürtat Baklava ve Kadayıf. Pürtat’ın enfes kadayıfları arasında klasik kadayıf sevenler için hazırlanan fıstıklı kadayıf ya da cevizli kadayıf çeşitleri ile fıstık tadına doyamayanlara özel fıstıkzade kadayıf bulunuyor. Pürtat burma kadayıf tutkunlarına da cevizli ve fıstıklı burma kadayıf tatlısı seçeneklerini sunuyor. Az şekerli, bol fıstıklı Antep burma kadayıftatlısı, kadayıfta orijinal tattan şaşmayanlar için cevizli diyar burma kadayıf, fıstıktan vazgeçemeyenlere de fıstıklı diyar burma kadayıf ile Halep burma kadayıflarını Pürtat’ta bulabilirsiniz. Bu muhteşem kadayıfları sipariş etmek için ise: https://www.purtatbaklava.com

Pürtat Baklava

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!