Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

DSO meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi

DSO meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi
Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısı, Odamız Müjdat Keçeci Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantı, Meclis Başkanı İ. Okan Konyalıoğlu’nun oturumu açmasıyla başladı.

Meclis’in gündeminde; vize sorunları, Türkiye Yüzyılı Maarif Müfredatı Çalışması, Verimlilik Çalıştayı, Çivril OSB, Denizli Sanayi Odası’nın Türkiye’deki en mutlu iş yerleri listesinde yer alması gibi önemli başlıklar yer aldı.

DSO MECLİSİ'NDE TBMM DÜZENİ

Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, ilk kez TBMM’deki meclis modelinin örnek alındığı yeni meclis düzeni ile gerçekleştirildi. DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, yeni meclis düzeninin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı.

Meclisin daha aktif olması ve Denizli Sanayi Odası birimlerinin de bu sürece dahil olması için çalıştıklarını kaydeden Kasapoğlu, gündemde yer alan önemli konu başlıkları, güncel ekonomik veriler, Nisan Ayı Oda Faaliyetleri ve gelecek ay yapılması planlanan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

“YENİ MÜFREDAT DÜZENLEMELERİNDE STK’LARIN GÖRÜŞLERİ DE DİKKATE ALINMALI”

Konuşmasının önemli bir kısmını Millî Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredat taslağına ayıran Başkan Kasapoğlu, “Dünyada değişen dengeler ve ihtiyaçlara göre yeniden düzenlenebilecek şekilde esnek bir yapıyı benimsemesini arzu ettiğimiz yeni müfredat ile ilgili bizim de iş dünyası olarak bazı beklentilerimiz var.” dedi.

Yeni müfredat taslağının çalışmasının kamuoyu ile paylaşılmasını önemli bulduğunu belirten Kasapoğlu, ancak kamuoyunun değerlendirmesine sunulan sürenin yetersizliğine dikkati çekti.

Kasapoğlu, “Millî bilince sahip, ahlaklı, erdemli, milleti ve insanlık için faydalı olanı yapmayı ideal edinmiş; beden, zihin, kalp ve ruh bütünlüğüne sahip nesiller yetiştirilebilmesi için eğitim toplumumuzun en önemli mihenk taşıdır. 84 milyonluk ülkemizin 26 milyonu eğitim sisteminin bir parçası. Bu nedenle görüş almak için kamuoyuna tanınan sürenin değerlendirmeye yetmeyecek kadar kısa olmasının çok ciddi sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim. Bu kısa zaman zarfında müfredatın mevcut eğitim sistemi içindeki eksikliklerle uyumlu bir şekilde tartışılamayacağı görüşündeyim.” ifadelerini kullandı.

Yeni Müfredat Taslağı ile ilgili beklentileri aktaran Kasapoğlu, “Toplumumuzdaki temel beklenti, eğitim içeriklerinin dünyanın değişen koşullarına uygun bir biçimde iyileştirilmesi, düzenlemelerin mevcut sorunların çözümüne odaklanması, eğitimde istikrarı sağlayarak kalıcı bir devlet politikası oluşturulması yönünde.” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!