Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Ekmekteki fiyat artışının nedenlerini açıkladı

Ekmekteki fiyat artışının nedenlerini açıkladı
Denizli’de incelemelerde bulunan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarının artmasındaki nedenleri açıkladı. Balcı, belediyelerin ekmekten elini çekmesi gerektiğini söyledi.

Denizli Fırıncılar Odası’nın davetlisi olarak Denizli’ye gelen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Denizli Fırıncılar Odası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek gazetecilerin sorularını yanıtladı. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban ile birlikte basın mensuplarının karşısına geçen Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Denizli’deki fırınların kaliteli ve makul fiyatta ekmek üretimi yaptığını belirtti. Denizli’de ekmek konusunda yaşanan tek sıkıntının açıkta ekmek satılması olduğunu belirten Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, “Denizli’deki fırınlarımız kaliteli ve makul fiyatlarda ekmek üretimi yapıyor ve halka ulaştırıyor. Denizli’de ekmek üretimi konusunda yaşanan tek sıkıntı açıkta ekmek satılması konusudur. Halk sağlığını tehdit eden bu durum karşısında yetkililerin gerekli çalışmaları yapması gerekiyor. Ekmekler sadece bakkallar ve fırınlarda satılabilir. Ekmeğin pazaryerleri veya açıkta satılmaması için yetkililer ile gerekli görüşmeleri yaptık. İlerleyen günlerde Denizli’de yaşanan bu sorun da ortadan kalkmış olacaktır” dedi.

'BELEDİYENİN GÖREVİ ESNAFLIK YAPMAK DEĞİL’

Açıklamasında belediyelerin halk ekmek satmasına değinen ve Başbakanın bu konuyla ilgili ‘Belediyeler esnaflık yapmasın’ açıklamasının kendilerini memnun ettiğini belirten Balcı, “ Başbakanın (Belediyeler esnaflık yapmasın) açıklaması camiamız açısında sevindiricidir. Çünkü söylediğimiz, dar gelirli vatandaşa ucuz ekmek verilmesine karşı çıkmak değil. Belediyeler dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek vermek için fırınlarımız ile çalışma yapsınlar. Belediyelerin üretim yapmasına karşıyız. Belediyenin görevi esnaflık yapmak değildir. Ekmek siyasete alet edilmemeli. Fırınlar ile ortak bir çalışma yapılmalı ve belediyede bunu kontrol etmelidir. Son iki ay içerisinde un fiyatlarında yüzde 8 ile yüzde 10 oranında bir artış yaşanmakta ve bizler bu artışa anlam veremiyoruz. 20016 yılında Türkiye’nin ekmeklik buğday üretimi 20,5 milyon ton. Tüketim ise 19 milyon ton. Diğer yandan Toprak Mahsulleri Ofislerinde 4 milyon ton’a yakın stok bulunuyor. Spekülatif bir artış olarak gördüğümüz bu durum için bakanlık ile görüşme yapacağız ve Toprak Mahsulleri Ofisinden piyasaya sürülecek un ile bu artışın önüne geçilmesini isteyeceğiz. Diğer yandan yılsonuna kadar ekmek fiyatlarında bir artış yaşanmayacak” dedi.

MERDİVEN ALTI EKMEK ÜRETİMİNE SON

Açıklamasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınan kararı da açıklayan Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Bakanlık aldığı karar ile merdiven altı üretim yapan işletmelerin kapanması kararını aldı. Böylece bu güne kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan aldığı bir belge ile fırın açan işletmeler faaliyet gösteremeyecek. Bu karar ile birlikte merdiven altı fırınlar kapanacak ve halk sağlığına uygun ekmekler üretilecek” dedi.  

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!