Denizli
16 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Emekliler Ekonomik Krize Karşı Ayaklandı: “Bedelini İktidar Ödemeli”

Emekliler Ekonomik Krize Karşı Ayaklandı: “Bedelini İktidar Ödemeli”
Denizli’de Tüm Emekli Sen üyeleri, ekonomik krizin sorumluluğunu kabul etmeyen ve yaşanan zorlukların bedelini emeklilere ödetmek isteyen iktidara karşı tepkilerini dile getirdi.

Candoğan Parkı önünde toplanan emekliler, 22 yıldır ülkeyi yöneten iktidarın kötü yönetim nedeniyle krize sebep olduğunu belirterek, bedelini ödemesi gerektiğini söyledi.

“Açlığa ve Sefalete Hayır” Mitingleri Düzenleniyor

Tüm Emeklilerin Sendikası Başkanı Mesdan Yıldırım, yarın sekiz bölgede ve pazar günü Ankara’da düzenlenecek emekli mitinglerine tüm emeklileri davet etti. Yıldırım, “Ekonomik krizi emekliler, emekçiler ve halkımız çıkarmadı. 22 yıldır ülkeyi kötü yöneten iktidar çıkardı ve bedelini de ödemelidir. Emekliler olarak taleplerimizi haykırmak ve iktidarı uyarmak için 25 Mayıs'ta sekiz bölgede ‘Açlığa ve Sefalete Hayır’ mitingi yapacağız. Denizli’deki emekliler Antalya’da yapılacak mitinge katılacak, 26 Mayıs günü de Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda büyük emekli mitinginde olacağız” dedi.

İktidarın Tasarruf Paketi Eleştirildi

Mesdan Yıldırım, iktidarın açıkladığı tasarruf paketini eleştirerek, emeklilerin mevcut maaşlarla bu şartlarda yaşamasının mümkün olmadığını vurguladı. Yıldırım, “İktidar, açıkladığı tasarruf paketi ile emeklinin, emekçinin ve halkın fedakârlık etmesini istiyor. Temmuz ayında yapılacak maaş artışlarını yapmamak için bahane üretme derdinde. Çalışma Bakanı, dersine çalışmamış sözlüye kalkan öğrenci misali sallıyor, ya tutarsa diye. Emekli bu maaşla evden çıkamıyorken güya KYK yurtlarında tatil yapacak, indirimli trene binecekmiş. Emekliyi oyalamaktan vazgeçin” dedi.

“Öncelikle Hazine Garantili Ödemeler İptal Edilmeli”

Yıldırım, iktidarın itibardan ve şatafatlı yaşantıdan tasarruf etmediğini, hazine garantili köprü, otoyol, tünel, havaalanı ve şehir hastanelerinden tasarruf etmediğini belirtti. Yıldırım, “Garanti ödemeleri aksatmadan ödeniyor. Öncelikle hazine garantili ödemeler iptal edilmeli. Bu hizmetleri kim kullanıyorsa bedelini ödemelidir. Kur Korumalı Mevduattan derhal vazgeçilmeli, faize ödenen para halka verilmelidir” diye konuştu.

Emekliler Tepkilerini Dile Getirdi

Toplanan emekliler, yaşanan ekonomik kriz ve artan geçim sıkıntısı karşısında seslerini duyurmak ve taleplerini iletmek için mitinglere katılacaklarını belirtti. Denizli’deki emekliler, Antalya ve Ankara’da yapılacak mitinglerde de seslerini duyurarak, haklarını aramaya devam edeceklerini ifade etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 18
    SEVDİM
  • 18
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!