Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Emeklilerin bayram ikramiyesi arttırılıyor! İşte yeni rakam

Emeklilerin bayram ikramiyesi arttırılıyor! İşte yeni rakam
Emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin arttırılması için çalışma başlatıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen yıl 2 bin liraya yükseltilen bayram ikramiyesinin arttırılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV özel yayınında deprem bölgesinde bir yıllık süreçte yaşananlar ile emekliler ve çalışma hayatının gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

Deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerinin sunumunu aksatmadıklarını kaydeden Işıkhan, ekonominin tekrar canlandırılmasına önem verdiklerini ifade etti. Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Deprem bölgesinde ödenekler ve sağlık hizmetlerini aksatmadı. İstihdam sayımızı tekrar 914 bin seviyesine getirdik. Deprem bölgesindeki illerimize 13 milyar 749 milyon TL ödenek tahsis ettik. 110 bin vatandaşımıza 990 milyon lira ödeme yapıldı. Prim tahsilatı önemli bir noktada duruyor. Ancak bizim kaybettiğimiz insanlar. Bu insanları geri döndüremiyoruz. Prim tahsilatı elbette önemli ama ekonominin bütün boyutlarının tekrar canlandırılmasına önem verdik.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ

Emeklilerimize bir seferlik beş bin lira destek verdik. Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile gerekli değerlendirmeleri yaparak, gerekli çalışmaları yaparız ve adımları atarız. Emeklilerin talebi var, bu adımı atmaya hazırız.

EMEKLİLERE FARK ÖDEMESİ

Ocak ayından itibaren aylıkları eşitledik. Dün SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emeklimize, bugün ise Bağ-Kurlu 2 milyon 861 bin 770 emeklimize fark tutarlarını yatıracağız. 13 milyon 660 bin 868 kişiye ödeyeceğimiz fark 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira fark ödemesi yapacağız.

EMEKLİ SAYISINDA SON DURUM

EYT kapsamındaki düzenlemeden faydalanan kişi sayısı yaklaşık 2 milyon. 950 bin EYT emeklisi vatandaş tekrar çalışma hayatına döndü. EYT'de süreç devam ediyor. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ediyoruz.

EMEKLİLERİN REFAH SEVİYESİ ARTIRILACAK

Emekliler yılı kapsamında faaliyetler çeşitlenerek artacak.  Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları gidereceğiz. Emeklilerimize birçok hizmette ayrıcalık vereceğiz.

EV KADINLARINA PRİM DESTEĞİ

Ev kadınlarına prim desteği seçim vaatleri arasında yer alıyordu, biz bunu yerine getireceğiz. Çalışmalarımızı başlattık, ekiplerimiz çalışıyor. (BAĞ-KUR prim düzenlemesi) Orta vadeli dönemde gündeme getireceğiz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: NTV


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!