Denizli
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü
Özel sektörde çalışırken işten kalan zamanda evinde bitkisel kozmetik ürünler geliştiren Buket Erten, aldığı destekle 2021 yılında kendi firmasını kurarak uluslararası başarıya imza attı. Geliştirdiği formülle katıldığı yarışmada 2.'lik ödülü kazanan Erten, kendi markasıyla Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihracat yapmaya başladı.

Ege Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu olan ve 20 yıl boyunca laboratuvarlarda çalışan 44 yaşındaki Buket Erten, kimya alanında kendini geliştirdikten sonra evinde aromatik yağlar ve sabit yağlar kullanarak cilt bakım ürünleri üretmeye başladı. Ailesinin desteğiyle 2021 yılında Kadın Girişimci Platformu'ndan yararlanarak makine ve ekipman desteği alan Erten, "Buket Kimya Kozmetik" adını verdiği firmasını kurdu. Ürünlerini "Luce & Mazzo" markası altında satmaya başlayan Erten, 2022 yılında doğal ve aromatik yağlar kullanarak 72 saat nemlendirici özelliğine sahip, ciltte ince çizgi oluşumunu önleyen krem ve serum üreterek katıldığı yarışmada ikincilik ödülü kazandı. Bu başarı sonrası yurtiçi satışlarını artıran Erten, ihracat yapmaya başladı.

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü

Erten, formülasyon geliştirme sürecinde kutu etiket tasarımları, markanın ön hazırlıkları gibi aşamaları kendi bünyelerinde gerçekleştirdiklerini belirtti. "Kendi markamızla satış yapmanın dışında, farklı markalara fason üretimler de gerçekleştiriyoruz. Markaların ürünlerini özenle hazırlayıp, paketlenmiş bir şekilde onlara sunuyoruz" dedi.

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü

Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a İhraç Ediyoruz

Sadece kadınlardan oluşan 5 kişilik bir ekiple üretim yaptıklarını ifade eden Erten, “Ürünlerimizi Amerika, Hollanda, Danimarka ve Sudan’a ihraç ediyoruz. Özellikle Amerika’ya gönderdiğimiz ürünler cilt bakım ürünleri. Orada daha çok Anti-Aging özellikte kremler, nemlendirici ürünler talep ediliyor. Aynı zamanda atopik cilt sorunu Amerika’da çok fazla rastladığımız bir problem. Bu yüzden de yoğun nemlendirici olan ürünümüz daha çok tercih ediliyor. Hollanda’da genel anlamda hem nemlendirici hem de serum talebi ağırlıkta. Serum olarak cilt bakım ürünlerini tercih ediyorlar. Danimarka’ya ise bölgedeki su kalitesi kötü olduğu için daha çok saç bakım ürünleri şampuan, saç kremi, saç bakım yağları gibi ürünleri gönderiyoruz” diye konuştu.

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü

“Kadınlara Tavsiyem, Anti-Aging Özelliğe Sahip Ürünleri Kullansınlar”

Tamamen sağlıklı bitkisel ürünlerden oluşan kozmetik grubu üretimi yapan Buket Erten, cilt bakımı hakkında da önerilerde bulundu. Özellikle limonun cilt üzerinde botoks etkisi gösterdiğini belirten Erten, “Cildin bakımı çok önemli. Kadınlara tavsiyem Anti-Aging özelliğe sahip ürünler kullanılmalı. Gündüz evden çıkmadan ve gece yatmadan önce cilt mutlaka temizlenmeli. İçeriklerini kontrol ederek, doğal içerikli ürünler tercih edilmeli” şeklinde konuştu.

Evde Başlayan Yolculuk Uluslararası İhracata Dönüştü

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!