Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Genç Çiftlere 2 Yıl Geri Ödemesiz, 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Fırsatı!

Genç Çiftlere 2 Yıl Geri Ödemesiz, 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Fırsatı!
Yeni evlenecek genç çiftlere müjde! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu aracılığıyla sunulan ekonomik destek kapsamında, 2 yıl geri ödemesiz ve faizsiz olarak verilecek 150 bin TL evlilik kredisi ile ilgili detayları açıkladı.

Bakan Göktaş, yapılan başvuruların değerlendirme sürecinin tamamlandığını belirterek, program kapsamında destek alacak kişilere toplamda 48 ay vadeli olan ve geri ödemeye ilk 2 yıl boyunca ara verilen bu kredi desteğinin, yeni evlenen çiftlere finansal anlamda önemli bir destek sağlayacağını ifade etti.

Evlilik kredisi başvuru şartları, şehrin ve bölgenin özelliklerine, gençlerin durumlarına göre değerlendirilip esnetilebilecek. Mali Müşavir Mustafa Genç, başlangıçta aranan şartların esneklik gösterebileceğini vurgulayarak genç çiftlere kolaylık sağlanacağını belirtti.

Başvuruların nasıl yapılacağı konusunda detayları paylaşan Mali Müşavir Mustafa Genç, başvuruların Aile ve Gençlik Fonu üzerinden online olarak gerçekleştirileceğini, başvuru tarihlerinin ilerleyen günlerde resmi olarak duyurulacağını belirtti.

Evlilik Kredisi Başvuruları 15 Şubat'ta Başlıyor: 150 Bin TL Destek Yolda!

Mali Müşavir Mustafa Genç, Aile ve Gençlik Fonu tarafından sağlanacak olan evlilik kredisine başvuruların 15 Şubat itibariyle başlayacağını açıkladı. Genç çiftlere 2 yıl geri ödemesiz ve 48 ay vade imkanı sunacak olan bu destek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinden etkilenen pilot bölgelerde uygulanacak.

Mustafa Genç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, evlilik kredisine başvuru için öncelikli olarak Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Diyarbakır ve Elazığ'da yaşayan gençlerin başvurabileceğini belirtti. Başvuru yapacak çiftlerin 18 ila 27 yaş aralığında olması gerektiğini ifade eden Genç, bu destekten faydalanmak isteyenlerin belirli suçlara bulaşmamış olma şartını da taşıması gerektiğini vurguladı.

Başlangıçta aranan şartların, şehir ve bölge özelliklerine, gençlerin durumlarına göre esnetilebileceğini belirten Mali Müşavir, başvuruların E-devlet üzerinden ve aile.gov.tr adresi aracılığıyla online olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: Mynet


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!