Denizli
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hocalı Soykırımı 32. yıldönümü Denizli’de anıldı

Hocalı Soykırımı 32. yıldönümü Denizli’de anıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı'nın 32. yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenledi. 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleşen Hocalı Soykırımı'nda, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetmişti. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı'nı asla unutmayacaklarını ve bu bilinçle gayret ettiklerini vurgulayarak anma töreni düzenledi.

Tören, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Hocalı Soykırımı anısına oluşturulan Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde gerçekleşti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hocalı Soykırımı Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. Tören sırasında Azerbaycan Milli Marşı ve Türk İstiklal Marşı, Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından çalındı. Aynı zamanda, Lütfi Ege Anadolu Lisesi öğrencisi Cevdet Şahin tarafından Hocalı Soykırımı'nı anlatan bir şiir okundu.

Hocalı Soykırımı 32. yıldönümü Denizli’de anıldı

Başkan Osman Zolan, törende yaptığı konuşmada, "Biz güçlü olduğumuz, tek millet iki devlet olarak kol kola girip birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece bize kimse dokunamaz" diyerek vurgulamalarda bulundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hocalı Soykırımı'nın acı hatırasını canlı tutarak, birlik ve dayanışma mesajlarıyla anma törenini tamamladı.

Hocalı Soykırımı 32. yıldönümü Denizli’de anıldı

Hocalı açlık ve yoklukla sınandı

 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve gazilerin de katıldığı bir törende konuştu. Yılmaz, 26 Şubat 1992'de yaşanan Hocalı Soykırımı'nın sadece bir gün içinde değil, öncesinde aylarca süren kuşatma ile Hocalı'nın izole edilerek açlık ve yoklukla sınandığını vurguladı.

On binlerce çocuk, kadın katlediliyor

Başkan Zolan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün olduğu gibi maalesef Birleşmiş Milletler, sözde çağdaş dediğimiz, insan haklarını savunan devletler yapılanlara göz yummuştur. Hocalı’da yaşananlar, Bosna’da yaşananlar bugün Gazze’de yaşanan olayları da görüyoruz. On binlerce çocuk, kadın katlediliyor. Birleşmiş Milletler ve çağdaş devletler için oradakiler insan değil, insan olsaydı o insan haklarını savunanlar bugün yapılan katliamı önlemek için olağanüstü gayret sarf ederdi."

Biz güçlü olmak, birbirimizi sarılmak durumundayız

Başkan Zolan, Hocalı'nın Türk milleti için önemli olduğunu belirterek, geçmişte yaşananların dikkate alınarak yerli ve milli bilinçle hareket etmenin önemine vurgu yaptı. "Biz güçlü olmak, bir ve beraber olmak durumundayız. Eğer güçlü olmazsak sevgili gençler size söylüyorum, bu gün Gazze’de yaşananlar dün Hocalı’da, Bosna Hersek’te yaşananların tekrar yaşanmaması için bir garantisi yok. Biz güçlü olmak, birbirimizi sarılmak durumundayız. Yerli ve milli bilinçle hareket etmek zorundayız." şeklinde konuşan Başkan Zolan, tarih bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!