Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Honaz'da taş ocağı isyanı

Honaz'da taş ocağı isyanı
Denizli’nin Honaz ilçesinin Aşağıdağdere Mahallesi’nde özel bir şirket tarafından işletilen taş ocağının yapılan son incelemesinde MTA tarafından çalışmalarının durdurulmasına rağmen çalışmaya devam ettiği iddia edildi.

Şirketin daha önce de 1 Mayıs’tan sonra 10 gün çalışması durdurulmuştu. Honaz’da 8 yıl önce özel bir şirket tarafından kurulan taş-mıcır ocağı, çalışma alanının hemen altında bulunan Aşağıdağdere Mahallesi’ni tehdit etmeye devam ediyor. En son 1 Mayıs’ta mahalle sakinlerinden Ali Sarıtaş’ın evine giren kaya sonrası bölgede ilk inceleme Yatırım İzleme Komisyonu tarafından yapıldı. Yapılan ilk incelemenin ardından şirketin çalışması durduruldu. Şirket 10 gün durduktan sonra yeniden çalışmaya başladı. Her patlama sonrası Kelkaya denilen zirveden kopan taşlar mahallenin üzerine düşmeye devam etti. Muhtar Murat Efe ve mahalleli, durumu emniyet müdürlüğünden jandarmaya, kaymakamlıktan valiliye kadar birçok noktaya iletti ama yine sonuç alamadı. Bölgede en son inceleme 2 hafta önce yapıldı. Maden Teknik Arama(MTA) tarafından yapılan incelemenin ardından oluşturulan raporun yetkili kurumlara dağıtılacağı açıkladı. Bu sırada ise şirketin çalışmasının durdurulduğu iddia edildi. Mahalle Muhtarı Murat Efe, yetkililerin dur demesine rağmen şirketin devletten büyüğüz edası ile çalışmasına devam ettiğini söyledi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK

Ocakta 8 yıldır çalışma yapıldığını açıklayan Efe, “O gün bugündür bizim can güvenliğimiz yok. Her gün burada patlama oluyor ve biz korku içinde kalıyoruz. 1 Mayıs’ta mahalle sakinlerinden Ali Sarıtaş’ın evine girdi koca kaya. Kepçeyle çalışırken kepçe yuvarladı zaten. 8 yıldır biz bu korkuyu yaşıyoruz. 1 Mayıs’taki olaydan sonra yatırım izlemeden yazıyla 10 gün falan durduruldu. Sonra yine devam etmeye başladı. Bizler ekmeğimizi topraktan kazanıyoruz. Kimsenin işiyle aşıyla işimiz olmaz fakat can güvenliğimiz yok. Evlerimiz ve köyün yolları tonajlı gittikleri için çok kötü her yere yazdım bir netice alamadım” diye konuştu.

SESİMİZİ DUYMALARINI BEKLİYORUZ

Her patlamanın deprem etkisi yarattığını aktaran Efe, “Evlerimiz başımıza yıkılacak diye korkuyoruz. Biz korkarken de herkes bunu izliyor. O kadar dilekçe yazdık ama kimse ilgilenmiyor. Devlet dur diyor özel şirket durmuyor. Sanki devletten daha güçlüymüş gibi davranıyorlar. Bizim artık bu zulümden kurtulmak istiyoruz. Yetkililerin sesimizi duymalarını bekliyoruz” dedi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!