Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Hülya hemşireyi 11 bıçak darbesiyle öldürülen koca ile ilgili yeni gelişme

Hülya hemşireyi 11 bıçak darbesiyle öldürülen koca ile ilgili yeni gelişme
Denizli'de, üç çocuğun annesi olan Hülya Tortop'u başında soda şişesi kırdıktan sonra 11 kez bıçaklayarak öldüren katil zanlısı, mahkeme karşısında eşinin sadakatsiz ve agresif davranışlarının cinayetin nedeni olduğunu öne sürdü.

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana gelen olay, bugün karar duruşmasıyla sonuçlandı. Hemşire olan ve 3 çocuğun annesi olan Hülya Tortop, kocası Murat Tortop tarafından başında soda şişesi kırılarak 11 kez bıçaklanarak öldürüldü. Cinayet zanlısı olarak tutuklanan Murat Tortop, mahkemede eşinin kendisine sadakatsiz ve agresif davranışlarının olayın tetikleyici sebebi olduğunu belirtti.

Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Murat Tortop'a eşi Hülya'yı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, suçun kasten işlendiğine hükmederek indirim yapılmasına yer olmadığına karar verdi.

2 kez evden uzaklaştırma cezası

Olayın ardından yapılan soruşturmada, Murat Tortop'un daha önce eşine yönelik şiddet içeren davranışlarına dair 2 kez evden uzaklaştırma cezası aldığı ancak cezasının sona ermesinin ardından eve geri döndüğü ortaya çıktı. Maktul avukatları, sanığın cinayeti planlayarak işlediğini ve maktulu gafilce avladığını belirterek en üst sınırdan ceza talep etti.

"Eşimin sadakatsiz agresif tavırları olaya neden oldu, pişmanım"
Sanık Murat Tortop ise olayın yaşanmasını istemediğini belirterek, “Eşimin sadakatsiz ve agresif tavırları neticesinde bu olaylar meydana gelmiştir. Acılarından dolayı ailesine saygı duyuyorum ama yaşadıklarımız ile anlattıkları alakasız. Severek evlendiğim bir insan. Eşimin sadakatsiz, agresif ve uyuşturucu bağımlılığından dolayı olay meydana geldi. Evliliğimizi toparlamak için vefat eden babamdan kalan arazileri sattım, çalıştım. Böyle bir olayla burada olduğum için çok pişmanım” dedi.

Tekrar Denizli’ye yerleşmişler
Sanık avukatı ise maktulün sadakatsiz, hor görme eylemleri nedeniyle sürekli ikili arasında tartışmaların ve kavgaların yaşandığını belirterek, “Çift birkaç kez başka şehre taşınıp, tekrar Denizli’ye yerleşmişler. Son olarak olayın yaşandığı apart dairesinde yaşadıklarında Murat Tortop ev işlerini yaparak çocuklarına bakmıştır, gündelik işlerde çalışmıştır. Son olarak olayın yaşandığı gün birlikte alkol almışlar, aldatmaya yönelik konular gündeme gelmesi sonucu olay meydana gelmiştir. Yapılan otopside maktulden alınan örneklerde alkole rastlanılmıştır. Bu olaylar haksız tahrik altına gerçekleşmiştir” ifadelerini kullandı.
Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti kararı açıkladı. Sanık Murat Tortop’u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme, iyi hal ve haksız tahrik gibi hiçbir indirime yer olmadığına karar verdi.
Mahkeme heyetinin kararının ardından Hülya Tortop’un duruşma salonundaki yakınlarının “Yaşasın Türk adaleti” diyerek gözyaşlarına hakim olamaması ise duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!