Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İlk kez ortaya çıktı: 'Emekli kart' yolda!

İlk kez ortaya çıktı: 'Emekli kart' yolda!
Milyonlarca emeklinin gözü seyyanen zam açıklamasında olurken, 'Emekliler Yılı'nda yeni destek paketleri üzerinde çalışmalar devam ediyor. En düşük emekli maaşı alan kesim için 'Emekli Kart' düzenlemesi gündemde. Ancak bu destekten kimlerin yararlanacağına dair detaylar henüz netleşmedi.

Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabileceği ifade edilen bu hazırlıklar, dar gelirli ve en düşük emekli aylığı alanların yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye gazetesinde yer alan haberde belirtildiğine göre, AK Parti, başta en düşük emekli aylığı alan kesimler olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek programları üzerinde çalışıyor. Parti ve hükümet yetkilileri, seçim dönemlerinde en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan yüksek yaşam maliyeti ve emeklilerin yaşam standartlarına dair çözümler üzerinde duruyor.

Bu kapsamda, en düşük emekli maaşı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve gıda yardımları gibi desteklerin sağlanması önerisi gündeme geldi. Ancak henüz bu önerilerin detayları netleşmedi ve resmi bir açıklama yapılmadı.

RAMAZAN BAYRAMI ÖNCESİ KAMUOYUNA DUYURULABİLİR

Ramazan Bayramı öncesinde kamuoyuna duyurulabilecek yeni bir düzenleme planı doğrultusunda, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başka bir gelire sahip olmayan emeklilere 'Emekli Kartı' verilmesi öngörülüyor. Bu kartlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlenen miktarlarda para yüklenecek ve doğalgaz, gıda ve elektrik gibi harcamalarda kullanılabilecek.

ASGARİ ÜCRETLİ İÇİN DE BENZER FORMÜL

AK Parti yetkilileri, ilerleyen süreçte benzer bir uygulamanın asgari ücret gelirine sahip ailelere de yönelik olabileceğini belirtti. Özellikle eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesi planlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, hâlen dar gelirli hanelere yönelik olarak yıllık 1.500 ile 3.500 lira arasında değişen doğalgaz tüketim desteği sağlıyor.

Ayrıca elektrik desteği olarak hanedeki kişi sayısına göre 130 ile 260 lira arasında ödeme yapılıyor.

Düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan ihtiyaç sahibi haneleri kapsayan desteklerden, 65 yaşını doldurmuş muhtaç kişiler, düzenli merkezi yardım alanlar, eşi vefat etmiş kadınlar, muhtaç asker aileleri, öksüz ve yetimler, kronik hastalık yardım programından faydalananlar yararlanabiliyor.

Hane içindeki kişi başına düşen gelirin her yıl belirlenen aylık net asgari ücretin 1/3’ünden az olması durumunda, ailelere ayrıca 850-1.250 lira arasında destek sağlanıyor.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!