Denizli
02 Haziran, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

İşte Denizlispor'un 2023-2024 sezonundaki ilk yarı öyküsü!

İşte Denizlispor'un 2023-2024 sezonundaki ilk yarı öyküsü!
TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona çok büyük sıkıntılarla giren Denizlispor’da, 2023-2024 sezonunun ilk yarısı yine problemlerle geçti. Zaman zaman alınan iyi sonuçlar ve oynanan iyi futbol taraftarları ve camiayı mutlu etse de üst üste gelen kötü sonuçlar ve akabinde yaşananlar yeşil siyahlı kulübü zor durumda bıraktı. İşte ilk kez mücadele edilen 2. Lig’deki Horoz’un kısa hikayesi…

SEZON BAŞINDA HOCA DEĞİŞMEDİ, GENÇ TEKNİK ADAMA GÜVENİLDİ

Geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig’e çok erken havlu atan ve tüm şehri kahrederek tarihinde ilk defa 2. Lig’in yolunu tutan Denizlispor’da, 2022- 2023 sezonu sonunda göreve getirilen Teknik Direktör Bülent Ertuğrul’la sezona başlandı. Zaman zaman takımıyla iyi sonuçlar alan Ertuğrul, çalışma prensibi ve disiplini ile pek çok tecrübeli teknik adamın dikkatini çekti. Ancak Denizlispor’la yolları üste üste gelen 5 mağlubiyet sonrası ayrıldı. Bülent Ertuğrul’un Denizlispor’u adı geçen süreçte puan alamazken rakip filelere sadece 1 gol gönderebildi. Genç teknik adam yeni sezonda takımıyla birlikte ligde 13 maçta görev alıp takımın hanesine yalnızca 11 puan yazdırabildi.

BİZATİ DÖNEMİNE HIZLI GEÇİŞ

Bülent Ertuğrul’un gidişi sonrası hummalı bir hoca arayışına giren yeşil siyahlı camia için pek çok isim gündeme geldi. Her dönemin hocası olarak bilinen Ali Yalçın ismi çok fazla dile gelirken, o dönemde Bölgesel Amatör Lig takımında görev alan şimdilerde ise Altay’ın teknik direktörlüğünü yapan Yusuf Şimşek ise en fazla ön plana çıkan isim oldu. Ancak kısa süre içerisinde Özcan Bizati ile anlaşıldı. Denizli’nin Çal ilçesinden olan Bizati takımla ilk sınavına 14. Haftada Düzcespor ile iç sahada oynanan ve 2-1 kaybedilen mücadelede çıktı.

GÖKHAN SÜZEN KRİZİ

Sezonun ilk devresinde akıllarda kalan en önemli olay ise kuşkusuz takımın en tecrübeli ismi olan Gökhan Süzen’in kadro dışı bırakılmasıyla başlayan süreç oldu. Alacakları nedeniyle başladığı iddia edilen kriz, Bülent Ertuğrul’un ayrılması, Özcan Bizati’nin takımın başına geçmesi ile çözüldü. Denizlispor’la olan bağlarını koparan ve tesislerden ayrılan Gökhan Süzen, Bizati’nin talebi ve girişimiyle yeniden kadroya dahil edildi. Deneyimli hocanın takımdaki ilk icraatı da bu olmuş oldu.

KAPTAN GÖKHAN’IN SARIYER’DE OLUŞU VE BEKİR’İ ALARAK ORADAN AYRILMASI

Kriz döneminde kadroda olmamasına rağmen Sarıyer deplasmanına kendi inisiyatifi ile giden Gökhan Süzen’in maç sonrasında takımın yıldız golcüsü Bekir Turaç Böke’yi de yanına alarak özel aracı ile stadyumdan ayrılması ise aşırı tartışmalara yol açmıştı.

DÖNÜM NOKTASI 6 HAFTA SONRA GELEN GALİBİYET

Yeni bir sayfa açmaya çalışan Denizlispor için Teknik Direktör Bizati dönemi çok iyi başlamasa da oynanan futboldaki değişim gözlerden kaçmadı. Daha cesur oynamaya başlayan Horoz, bunun meyvesini Bizati’yle çıktığı ikinci maçta 68 Aksaray Belediyespor deplasmanında aldı. Kritik sınavı zor da olsa 1-0 kazanan Denizlispor, böylece ligde 6 haftalık mağlubiyet serisini de sonlandırmış oldu.

YENİ HOCA İLE 3 MAÇTA 2 MAĞLUBİYET CAN SIKTI

Aksaray deplasmanında alınan galibiyet sonrası özgüvenini yeniden kazanan takım, bu moralle sahasında İskenderunspor’u konuk etse de sahadan puan çıkaramadı. Bizati’yle 3 maçta gelen 2 mağlubiyet, deneyimli hocayı da eleştiri tahtasına oturttu.

 

UŞAK DEPLASMANINDAKİ MUCİZE GERİ DÖNÜŞ

Kuşkusuz ligin en zayıf halkası konumunda bulunan Uşakspor’la ligin 18’nci haftasında oynanan maç camia için büyük önem arz ederken, +3 puan yazılan maç planlandığı gibi geçmedi. Denizlispor’u konuk ettiği maça kadar 16 lig maçına çıkan Uşakspor, toplamda 14 mağlubiyet 1 galibiyet ve 1 beraberlik alabilmişti. Açık ara ligin en kötü takımı olan Uşakspor karşısında maçın ilk yarısında 2-0 geriye düşen temsilcimiz büyük şok yaşamıştı. Bir de bunun üzerine ilk yarıda 10 kişi kalan Denizlispor, ikinci yarıda bir kırmızı kart daha görerek 9 kişi kaldı. Ancak adeta eksildikçe çoğalan yeşil siyahlılar 9 kişi kaldıktan sadece 3 dakika sonra farkı 1’e indirdi. ‘Yenildik’ denmeye başlanmışken, 89’da sahneye çıkan Muhammet Özkal skora dengeyi getirdi. 3 puana kesin gözüyle bakılırken alınan 1 puan böylesine bir maçta camiayı çok daha fazla sevindi. Denizlispor, hafta sonu oynadığı devrenin son maçında ise Belediye Derincespor’u etkili bir oyun sonucunda 2-1 mağlup ederek son 4 haftada hanesine 7 puan yazdırdı.

GENÇLER ALKIŞLANDI, BEKİR İSE BAŞ TACI OLDU

Sezona Gökhan Süzen, Emre Sağlık, Muhammet Özkal gibi isimlerin dışında tamamen alt yapıdan yetiştirilen genç bir kadro ile başlamak zorunda kalan Denizlispor’da bazı genç isimler fazlasıyla dikkat çekti. En formda zamanında sakatlanarak sezonu kapatan Berkant Gündem’in futbolu otoriteler tarafından da takdir toplarken, hücumdaki Deniz Kodal’ın zaman zaman gösterdiği önemli performanslar skorlara da yansıdı. Kendisinden çok şey beklenen Samet Emre Gündüz ise hala beklenen o patlamayı yapamadı. Ahmet Tekin savunmanın önemli isimleri arasına adını haklı olarak yazdırırken, Mustafa Kaçan iyi futboluyla ay yıldızlı takıma dahil edilmeyi başardı. Emre Furtana, Emre Burgaz ve Oğuzhan Sarı gibi gençler ise gelecek vaat eden diğer isimler oldu.

BEKİR ÜST LİGLERİN RADARINDA

Ancak kuşkusuz sezona damgasını vuran isim hücum hattındaki gol makinesi Bekir Turaç Böke oldu. Yeni sezonda 16 resmi maçta 11 gol de imzası bulunan başarılı santrfor, 18 haftada toplanan 18 puanın kuşkusuz mimarı oldu. Bekir şimdiden üst lig takımlarının da dikkatini çekmeyi başardı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!