Denizli
18 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Kumkısık Katlı Kavşağı yapımı başladı

Kumkısık Katlı Kavşağı yapımı başladı
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kumkısık Mahallesi'nde trafik güvenliğini artırmak amacıyla başlatılan Kumkısık Katlı Kavşağı'nın inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Başkan Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Ömer Faruk Özer, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu, Kumkısık Mahallesi Muhtarı Tarık Deştekin ve diğer yetkililerle birlikte kavşak inşaat alanını ziyaret etti. Kumkısık Mahallesi içerisinden geçen otoyol ve devlet yolunun bağlantı kavşağında yaşanan trafik sorunlarına çözüm getirilmesi amacıyla başlatılan kavşak projesinin önemine değinen Başkan Zolan, mahalle giriş-çıkışlarında yaşanan sıkıntıları gidermek ve trafik güvenliğini artırmak için bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Başkan Zolan, özellikle çiftçilikle uğraşan bölge halkının arazilerine geçişlerde devlet yolunu kullanmalarının trafik güvenliğini tehlikeye attığını ifade ederek, Kumkısık Katlı Kavşağı'nın tamamlanmasıyla bu sorunların çözüleceğini ve bölgedeki trafik güvenliğinin artırılacağını vurguladı.

kavşak

İnşaat hızlı bir şekilde devam ediyor

Vatandaşların yaşadığı bu sıkıntının giderilmesi için Denizli-Aydın Otoyolu yapımı başladığında Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini anlatan Başkan Zolan, “İstişare sonucunda burada bir proje yapıldı. Proje ile Kumkısık Mahallesi’ne giriş-çıkışların risk taşımaması, aynı zamanda Traktör Galericileri Sitesi, Aşağışamlı, Yukarışamlı, Üzerlik bölgelerine giriş-çıkışların da güvenli olması planlandı. Burada yapılacak köprü altı döner kavşak ile bir çözüme ulaşıldı. Proje yapıldı ve inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Karayollarımız burayı en kısa zamanda tamamlayacak ve Kumkısık Mahallemize, bölgemize, Denizli’mize yeni bir eser, yeni bir güzellik kazandırmış olacağız. Karayolları Bölge Müdürümüze, Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Denizli’de kaza riskinin en çok olduğu yere katlı kavşak

Trafik güvenliği artacak

 

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu ise, projeye katkı sunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Trafik güvenliği anlamında gerçekten önemli ve otoyolumuzun bağlantısına entegrasyonu anlamında da değerli bir proje. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

50 metre çapında çift şeritli modern dönel kavşak

Trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla Kumkısık Mahallesi sınırları içerisinde Denizli-Aydın Devlet Yolu üzerinde 3 açıklıklı, 2 ayaklı köprü, köprü altında trafik sirkülasyonunun sağlanacağı 50 metre çapında çift şeritli modern dönel kavşağın ve kavşağa giriş ve çıkışların sağlanacağı bağlantı kollarının yer aldığı katlı kavşak projesi tamamlanarak yapım çalışmalarına başlandı

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!