Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Marmaris'te İsa Çifçi'ye ait kova bulundu

Marmaris'te İsa Çifçi'ye ait kova bulundu
Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir ay önce çıntar toplamak için Balan Dağı'na giden İsa Çifçi'nin kaybolması üzerine yapılan arama çalışmalarında, yaşlı adama ait olabileceği düşünülen bir kova bulundu.

30 Aralık 2023 Cumartesi günü öğle saatlerinde yakınlarıyla birlikte Çıntar mantarı toplamak için Balan Dağı'na çıkan İsa Çifçi'den bir aydır haber alınamıyordu. Olayın hemen ardından başlatılan arama çalışmalarında, yoğun hava muhalefeti nedeniyle birkaç gün ara verilmiş, ancak ekipler tekrar bölgede arama faaliyetlerine başlamıştı. Bu süreçte, Çifçi'ye ait olduğu düşünülen bir kova, yakınları tarafından tespit edildi.

Marmaris

AFAD Muğla İl Müdürlüğü tarafından yapılan çağrı üzerine bölgede arama kurtarma faaliyeti yapan sivil toplum kuruluşları, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ve Jandarma komandolar, Marmaris İlçe Jandarma Komutan Vekili Teğmen Buğra Yağlı'nın koordinasyonunda, kova bulunan bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.

Bölgede bulunan kova, Jandarma ekipleri tarafından Nöbetçi Savcı talimatıyla alınarak incelenmek üzere merkeze götürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Marmaris

‘Yakınları kovayı tespit etti’
Kaybolduğu gün beraber çıntar toplamaya çıkan beraberindeki yakınları, arama kurtarma faaliyetlerine bizzat katılırken enişteleri İsa Çifçi’nin üzerinde mavi polar bir ceket, ayağında siyah yeşil bir ayakkabı ve elinde büyük boy bir kova olduğunu belirterek bulunan kovanın o kova olma ihtimalinin çok yüksek olduğunu ifade etti.
Marmaris
‘ Arama faaliyetlerine devam ediyoruz’
SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Marmaris Koordinatörü Erdal Yaşar ilk günden itibaren bölgenin parsel parsel arandığını belirterek ‘ Hava muhalefeti sebebi ile birkaç gün ara verilen faaliyetlere tekrar başladık AFAD çağrısı üzerine tekrar başladık. Daha önce arama çalışması yaptığımız bölgelerin üzerinden geçerek yeni bölgeleri de taramaya başladık. Kayıp şahsı henüz bulamadık ama kolluk kuvvetlerimiz hep burada ve aramaya devam ediyoruz ‘’ şeklinde konuştu.

Marmaris İlçe Jandarma Komutan V. Teğmen Buğra Yağlı ve AFAD İl Müdürü İsmail Özkan koordinesinde, çevre ilçelerden gelen jandarma ekipleri, AFAD, SAR, AKUT, MagAme SAR, NAK, Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), İşletme ekipleri, Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, Marmaris Merkez Karakolu Jandarma Asayiş, Jandarma Komando, Avcılar Derneği ekipleri, Jandarma İz Takip Timi, ve kayıp şahsın yakınları ile birlikte 200 den fazla kişinin ve iz takip köpekleri 65 yaşındaki İsa Çifçi’nin arama çalışmalarına katılım sağlıyor.

Öte yandan Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Jandarma ekipleri şüpheli kayıp ile ilgili geniş çaplı soruşturmalarını sürdürülürken bulunan kova ile ilgili inceleme yapılacağı belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!