Denizli
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Mekik TFF ve UEFA’ya gidiyor

Mekik TFF ve UEFA’ya gidiyor
Darıca Gençlerbirliği Başkanı Arif Gülen’in geçen sezon Kalecikspor maçı öncesi rakibin yedek oyuncular ile çıkmasını sağlaması ile alevlenen şike iddiaları sonrası harekete geçen Kızılcabölükspor yönetimi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kurmaylar bugün ise TFF ve UEFA girişimlerini gerçekleştirecek.

Geçen sezon TFF 3. Lig’de mücadele eden Kızılcabölükspor’un düşme hattındaki rakiplerinden biri olan Darıca Gençlerbirliği’nin Kulüp Başkanı olan Arif Gülen’in Kalecikspor’la oynanacak olan maç öncesi rakibe baskı yaparak yedek takımla sahaya çıkmasını sağlamasını açıklamasının ardından şike iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Gülen’in açıklamalarının ardından harekete geçen Kızılcabölükspor yönetimi ilk olarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Basın toplantısı düzenlendi

Konuyla ilgili olarak basını bilgilendirmek adına kameralar karşısına geçen eski başkan Osman Duran, mevcut başkan Ersen Kaplan ve Başkan Yardımcısı Basın Sözcüsü Ahmet İlem, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve hukuki yollara başvurduklarını açıkladı. İlk olarak söz alan eski başkan Osman Duran, “Futbolda hiç istemesek de maalesef böyle durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Takımlar ligde kalabilme adına, başarı elde edebilme adına saha dışına yansıyan farklı yöntemlere başvurabiliyorlar. Biz futbolun sahada oynanması, kazananın kaybedenin sahadaki mücadele ile belirlenmesinden yana olan futbol adamlarıyız. Bu tarz teşvikler emin olun 9 sezon mücadele ettiğimiz 3. Lig’de bize de geldi. Ancak bizim böyle şeylerle işimiz asla olmadı, bundan sonra da olmayacak” dedi.

“Siyasilerden gerekli desteği alamadık”

Geride kalan 9 yılda Denizli’yi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden Duran, “Bu süreçte yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve sponsorlarımıza çok teşekkür ederim. Yine bunun yanı sıra Eski Belediye Başkanımız Turhan Veli Akyol da bizi çok destekledi. Ancak bunun dışında hiçbir siyasiden ya da kesimden destek alamadık. Bunun da burukluğunu yaşıyoruz. Geçen süreçte hem maddi hem manevi olarak çok yoruldum ve göreve devam edemedim. Ersen Başkanım yanıma geldi ve göreve talip olduğunu söyledi. Kendisinin başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Mekik, TFF ve UEFA’ya gidiyor

Yaşanan şike iddiası ile ilgili de konuşan Duran, biz bugün (dün) konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Yarın da (bugün) TFF ve UEFA nezdinde gerekli başvurularımızı yapacağız. Kızılcabölükspor’un hakkını sonuna kadar savunacağız” dedi.

Osman Duran Futbol Okulu açılacak

Yeni Başkan Ersen Kaplan ise yaşanan şike iddiaları ile ilgili olarak, “Kulübümüz yıllarca Denizli’yi en iyi şekilde temsil etti. Geçen sene ise talihsiz bir sezon geçirdi. Yaşanan bu süreçle ilgili olarak ise net bir şekilde ifade edebilirim ki kulübümüz düşmedi, düşürüldü” dedi. Başkanlık konusu ile ilgili olarak ise, “Ben bu ise gönül verdim. Osman Başkan’la aramızda halef-selef ilişkisi var. Fenerbahçe için Aziz Yıldırım, Gençlerbirliği için İlhan Cavcav ne ise Kızılcabölükspor için de Osman Duran odur. Altyapıya çok önem veriyoruz. Çok iyi gençlerimiz  var. Hatta öyle gençler var ki ilerde Süper Lig’de oynayacaklarına inanıyorum. Bu anlamda bir futbol okulu kuracağız ve adı da Osman Duran Futbol Okulu olacak. Bu süreçte futbolun gerekliliği olan şirketleşme konusunu hallettik. İşbirliklerine açığız. Niğde ve Uşakspor’la futbolcu anlamında birlikteliğimiz var. Transferlerimiz devam edecek. Kızılcabölükspor Bölgesel Amatör Lig’de misafirdir, hak ettiği yere hemen çıkacaktır” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!