Denizli
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ

ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ
ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ

Özgürlük ve Barış, şiir antolojisi olarak hazırlanmış ve okuyuculara sunulmuş bir kitap. Kitabın hazırlanmasına katkısı olan, hazırlayan, editörlüğünü yapan Gülseren Akdaş hocam. Gülseren Akdaş, Samsun Bafra doğumlu, kendisinin çeşitli gazete ve dergilerde şiirleri ve yazıları yayınlanan, ayrıca öykü ve şiir kitapları da olan, Bafra Kültür ve Sanat Etkinliklerini Destekleme Derneği Başkanı. Ülkemizde vuku bulan 15 Temmuz olaylarından etkilenmiş olmalı ki Özgürlük ve Barış isimli bu antolojiyi çıkarmaya karar vermiş, tanıdığı yazar şair dostları arayarak bu kitaba katkı sağlamak adına bir çağrı yapmış, yaptığı çağrıya bende uyarak kendisini kırmayıp antolojide şiirlerimle yer almayı kabul ettim. Benim gibi Denizli’den Şair- Yazar Nermin Denk Ayduran hanımefendi ve Şair Safiye Samyeli hanım efendilerde antolojide yerini almış dostlarımızdır.

Özgürlük ve Barış Şiir Antolojisi yirmi dört şairin şiirlerinden oluşan 128 sayfalık bir şiir kitabıdır. Kitabın kapağı, Ekin Sanat’ın eseridir. Grafik yine Ekin Sanat, Editör ve hazırlayan Gülseren Akdaş, Baskı ve Yayınevi ise Ankara Öztepe Matbaasında basılarak yayınlanmıştır.

Editör, kitabın ön sözünde Özgürlük ve Barış hakkında şöyle demektedir. “Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik yazılı kaynaklardan çok halkın zihnindedir. İnsan topluluklarının sahip olması gereken tek şey demokrasidir. Özgürlük, insan hakları ve özgürlükleri demokrasinin vazgeçilmezleridir. Demokrasinin olmadığı yerde özgürlük ve insan hakları, insan haklarının olmadığı yerde de demokrasi olmaz. Demokrasiyi özgürlük ve insan hakları korur” diyerek yazısına devam etmektedir.

Katılımcı şairler: Gülseren Akdaş- Samsun, Hatice Altunay-Marmaris, Nermin Ayduran-Denizli, Hamdi Balık-İstanbul, Sehernur Bozkurt- Samsun, Sinan Ceylan-Samsun, Yekta Çağlayan-Hatay, Nevra Çağlayan-Hatay, Neslihan Dağlı-Adana, Nuriz Gökmenoğlu-Konya, Aysel Kaya-Avusturya, Saadet Kılıçaslan-İstanbul, Günvar Korkmaz-Bursa, Safiye Samyeli-Denizli, Neslihan Kanuncu Seçkin-Hatay, Mustafa Şahin-Malatya, Hüsamettin Tat-Denizli, Halise Tekbaş-Adana, Celalettin Tutkun-Samsun, Hasan Nadiroğlu-Diyarbakır, Gül Özmetin-Marmaris, Harun Yıldırım-Fransa, Ersin Çetin Yılmaz-Adana, Oktay Zerrin-Samsun’dan katılmışlardır.

Şairlerden Sinan Ceylan kitaptaki şiirinin birinde özgürlüğü şöyle anlatmıştır.

“Özgürlüğüm ben

Kelepçeni vur iki kanadıma

Silebilir misin umudun rengini gözlerimden,

Tutup kırabilir misin?

Beynimde yeşerttiğim zeytin dalını

Söküp çıkarabilir misin, ?

Tırnaklarımdan sızan özgür kanımı

Nefesim Torosların tepelerinde,

Yörük çadırında dolaşıyor buram, buram

Gülüşlerim okul önlerinde ki çocukların yanaklarında

Sevgim Ay yıldızın sıcak kollarında

Öldürebilir misin sanıyorsun beni,

Ruhum Çanakkale de,

Özlemim Sakarya da

Kalbim Ankara da.

Zerre, zerre Anadolu ya yayılmışım.

Tarlanın başağında,

Pamuğun kozasında, serçenin ürkek yüreğindeyim.

Gelinin kınalı kollarında

Ben, korkuyum esarete,

Suyum Ateşten cehalete

Güneşim karanlık cehalete,

Özgürlüğüm ben,

Onura, şerefe, haysiyete

Özgürlük ve barış adına çıkartılan bu antolojiye katkı sağlayan ve emeği geçen tüm şair yazar arkadaşları kutluyorum. Edebiyata ve kültür sanat adına yaptıkları katkılarından dolayı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!