Denizli
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Önceki başkan cezaları kesti yeni başkan ödeyecek

Önceki başkan cezaları kesti yeni başkan ödeyecek
Buldan’da eski başkan Mustafa Şevik’in seçimden sonra, görevi devretmeden önce encümeni toplayıp 100’e yakın vatandaşa ceza kestiği, tebligatları ise yeni başkan Mehmet Ali Orpak’a bıraktığı ortaya çıktı.

Buldan ilçesinde MHP'den aday gösterilmeyen Mustafa Şevik'in, seçimlerden sonra encümen toplantısı düzenleyerek yaklaşık 100 vatandaşa ceza kestiği ortaya çıktı. Olaylar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün ilçe belediyesine gönderdiği bir yazı ile başladı. İmar Barışı uygulamasında yapılan değişiklikler ve denetimlerin sıklaştırılmasıyla ilgili olarak tüm belediyelere gönderilen yazıda, uygun olmayan yapılar için yaptırım uygulanması istendi.

Önceki başkan cezaları kesti yeni başkan ödeyecek

2 NİSAN'DA BELEDİYE ENCÜMENİNİ TOPLADI

Ancak, bu yazının gereği, seçimlerden sonra uygulandı. Buldan'da CHP adayı Mehmet Ali Orpak'ın seçimi kazanmasının ardından, mazbatanın henüz verilmemesine rağmen eski başkan Şevik, 2 Nisan'da belediye encümenini topladı. Toplantıda, Cumhur İttifakı meclis üyesi Musa Çetinel ve belediye personelleri Tevfik Yanıt ile Adil Cabaroğlu yer aldı. Ancak, meclis üyesi Mustafa Mustak toplantıya katılmadı.

Önceki başkan cezaları kesti yeni başkan ödeyecek

100 VATANDAŞA CEZA KESİLDİ

Bu encümen toplantısında, Şevik'in yönetiminde yaklaşık 100 vatandaşa ceza kesildiği belirtildi. Cezaların toplam tutarının 350 bin liraya kadar ulaştığı ifade edildi. Şevik'in, mazbatanın verilmesini ve görevin devralınmasını beklemeksizin bu adımları atmış olması dikkat çekti.

10 BİN İLE 350 BİN LİRA ARASINDA
Buldan ilçesinde, MHP'den aday gösterilmeyen Mustafa Şevik'in seçimlerden sonra düzenlediği encümen toplantısında, ilçe merkezi ve köylerdeki çeşitli nedenlerle Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yaklaşık 100 vatandaşa ceza kesildiği ortaya çıktı. Cezaların tutarları 10 bin ile 350 bin lira arasında değiştiği belirtildi. İl müdürlüğünün gönderdiği yazının gereğini iki aydır yerine getirmeyen Şevik'in, cezaların tebligatını da yeni başkan Orpak'a bıraktığı ifade edildi.

TEBLİGAT İŞLEMİNİN KASITLI BİR ŞEKİLDE GECİKTİRİLDİ

Orpak, cezaların kesildiğini fakat muhataplarına tebligat işleminin kasıtlı bir şekilde geciktirildiğini söyledi. "Kasıtlı olarak tebligat yapılmadı. Yeni göreve başlayan başkan herkese ceza yazmaya başladı algısı oluşturmak istediler. Maalesef encümen tarafından kesilen cezanın tebligatları zorunludur. Bu işlemi yeni yönetimin uygulamasıymış gibi kasıtlı bir davranış içine girdiler. Ceza kesilen vatandaşlar ile yeni yönetimi karşı karşıya getirmeye çalışan bir tutumdur. İyi niyet içermeyip, art niyet içermektedir. Mağdur vatandaşlarla ilgili, yasanın el verdiği noktada elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

TEBLİĞ ETMEDİĞİNİ VE KASITLI OLARAK

 

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, önceki dönemdeki Belediye Encümeninin aldığı kararları vatandaşlara tebliğ etmediğini ve kasıtlı olarak yeni dönemde görev alanlarla vatandaşı karşı karşıya getirmeyi amaçladıklarını belirttiği bir basın açıklaması yaptı. Orpak, kamuoyunda İmar Barışı iptali sebebiyle düzenlenen cezalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Orpak'ın açıklamasına göre, Buldan Belediyesi'ne Denizli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 26 Şubat 2024 tarihinde İmar Barışı kapsamında alınmış olan Yapı Kayıt Belgelerinin iptali gerekçesiyle işlem yapılması için bir tebliğat iletilmişti. Ancak, eski Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Musa Çetinel, Tevfik Yanık ve Adil Cabaroğlu'dan oluşan Belediye Encümeni, yeni Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak henüz mazbatayı alıp göreve başlamadan, 2 Nisan 2024 tarihinde cezalar kesmişti. Bu cezaların, yeni başkanın tebliğat yapma zorunluluğundan dolayı, kasıtlı olarak yeni yönetimin uygulaması gibi gösterilmesinin, mağdur olan vatandaşlarla yeni Belediye yönetimini karşı karşıya getirmeye yönelik bir tutum olduğu ifade edildi.

Orpak, açıklamasında, mağdur olan vatandaşlarla ilgili yasaların el verdiği noktada elimizden gelenin yapılacağını ve mağduriyetlerin yasalar çerçevesinde giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacağını belirtti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!