Denizli
06 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Osmanlı Tesbihçilik Yeni Atılımlara Yelken Açtı

Osmanlı Tesbihçilik Yeni Atılımlara Yelken Açtı
Osmanlı Tesbihçilik Yeni Atılımlara Yelken Açtı

Ülkemizin bir anlamda milli erkek aksesuarlarından biri olan ve ‘sallama tesbih’ olarak da bilinen tesbihlerin üretimini geçtiğimiz 40 yıldır sürdüren Osmanlı Tesbihçilik, hem Türk kültüne ait olan bu aksesuarı dünyaya tanıtmaya yönelik olarak faaliyetlerini sürdürürken, hem de açmış olduğu birçok şube ile milli ekonomiye katkıda bulunuyor.

Adana’da Başlayan Bir Aile Başarısı Osmanlı Tesbihçilik.

1980 yılında başlayan Osmanlı Tesbihçilik hikâyesi 40 yıllık serüvenini sürdürmeye devam ediyor. Adana Mısır Çarşısı’nda 1980 senesinde açılan ilk şubenin ardından Adana’da 5 şube daha açarak büyümeye devam eden Osmanlı tesbihçilik firmasının 2011 yılı itibariyle yaptığı büyük atılımla Dubai şubesi faaliyete geçiriliyor. Ardından ülkemiz kültürüne ait ve yeri doldurulamaz bu özel aksesuar Ortadoğu ve Arap ülkelerine tanıtılmaya başlanıyor.

Osmanlı Tesbihçilik kurucusu Kemal bozkurt önderliğinde iç ve dış piyasada Pazar oluşturmaya ve oluşturduğu bu piyasaların lideri olmaya kararlı görünüyor. Bozkurt ailesinin fertlerinden oluşan yönetim kadrosunda, iç pazarlarda yetki Mehmet ve Emre Bozkurt’ta bulunurken, dış pazarlarda ise, yönetimi Ahmet bozkurt sağlıyor. Osmanlı tesbihçilik firmasının el işçiliği üretimin gerçekleştiği kıymetli atölyenin yönetimi ise, yine dış pazardan sorumlu olan Ahmet Bozkurt ve Faruk Bozkurt tarafından sağlanıyor.

Modanın Tamamlayıcısı Osmanlı Tesbihçilik

Her geçen gün yenilenen moda anlayışı doğrultusunda, tamamlayıcı aksesuarlar akımlar ve tasarımlar içerisinde ön plana çıkmaktadır. Tamamlayıcı moda aksesuarları içerisinde erkek modasında tesbihler ön plana çıkmaktadır. Gücü ve maskülenliği temsil eden bu zarif detaylar, kişilerin tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak tasarlanabilmektedir.

Osmanlı Tesbihçilik bu anlamda, kişisel tasarımları farklı renk, model ve desende materyallere sahip parçaları ile ön plana çıkan tesbih çeşitlerini tasarlamaktadır. Özellikle Ortadoğu ve Arap ülkelerinde ciddi bir satış sahası oluşturan Osmanlı Tespihçilik firmasının bir sonraki hedefi, Avrupa pazarlarına girmek.

Yapılacak hamlelerle hem ekonomik yükselişe katkı sağlamak, hem de kültürümüze ait olan bu aksesuarı geniş kitlelere ulaştırarak kültürümüzü temsil etmek ve tanıtmak amacı taşıyan Osmanlı tespihçilik firması, talebe bağlı olarak oluşturulacak yeni pazarlar sayesinde, istihdam sağlamayı ve bu zanaatı icra edebilecek ustalar yetiştirmeyi hedefliyor. 40 yıl içerisinde son derece başarılı bir profile sahip olan firmanın atacağı yeni adımlar merak konusu.

 

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!