Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Otonomi Denizli’den siteleşme çağrısı

Otonomi Denizli’den siteleşme çağrısı
Otonomi Denizli Kooperatifi Başkanı Berzan Taşer, yönetim kurulu başkan yardımcıları Erkan Deyneli ve Mustafa Tokat ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, şehir içi ikinci el araç satışını Resmi Gazete’de yayınlanıp yasalaşmasına rağmen hala şehir dışına taşımadan şehir içinde sürdüren meslektaşlarına ‘siteleşin’ çağrısında bulundu. Taşer, Denizli protokolünü de yasaları uygulamaya davet etti.

Türkiye’nin en iyi ikinci el merkezlerinden birine sahip olmasına rağmen, bunun yanında şehir içinde ikinci el araç satışı yasaklanmasına rağmen halen faaliyetlerini sürdüren galericiler göze çarpıyor. Bu konuyu gündemine alan Otonomi Denizli Kooperatifi ise şehir içindeki meslektaşlarının ya kendi bünyelerine katılmasını ya da şehir dışına taşınarak siteleşmesini istiyor. Konuyla ilgili olarak yönetimiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Otonomi Denizli Yönetim Kurulu Başkanı Berzan Taşer, açılışlarını yapmalarının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sektörle ilgili sorunların hala çözülemediğinin altını çizerek, “Bildiğiniz üzere Resmi Gazete’de yayınlanmasına rağmen hala uygulanmayan şehir içi ikinci el araç satışlarının tahliye sürecini birçok kez dile getirdik. Artık şehir içinde ikinci el araç alım satımı yasaklanmış, bu işi yapan arkadaşlarımızın siteleşmesi gerektiği kanuni bir gereklilik. Bizler bu siteleşme kararının alınması ile birlikte kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek adına elimizi taşın altına koyarak tüm meslektaşlarımızla birlikte Otonomi Denizli rüyasını gerçekleştirdik. Bu rüya içerisinde bulunan 162 işletme ile bir gerçeğe dönüştü. Yaklaşık 100 dönüm üzerine yapmış olduğumuz bu tesis, Ege’de birinci, Türkiye’de ise ikinci konumdadır. Lakin bizim bu karara uyarak temellerini oturttuğumuz ve faaliyete soktuğumuz yatırımımızın ardından maalesef geçen 2 yıllık süreçte şehir içinde bulunan meslektaşlarımızın tahliyeleri hala gerçekleştirilememektedir. Bu süreç Otonomi Denizli çatısı altında bulunan diğer meslektaşlarımızın da en büyük huzursuzlukları, hatta ve hatta şehir içine doğru gözlerinin yönelmesine neden olmaktadır” dedi.

otonomi

“Sürecin uzamasının nedeni yerel yönetimler”

Konuşmasına Nihat Zeybekci, Osman Zolan, Avni Örki ve Cahit Özkan’ın iki yıl önce açılışta yaptıkları konuşmaları görüntülü olarak dinleterek devam eden Taşer, Denizli’nin yönetiminde söz sahibi bu dört ismin de konuyla ilgili siteleşme çağrısına rağmen halen şehir içi ikinci el araç satışının sürdüğünü ifade etti. Taşer, “Şehir içindeki arkadaşlarımız da bir an evel ya Otonomi Denizli bünyesine katılmalılar ya da bir an evel siteleşmeye dahil olmalılar. Çünkü yasal düzenlemeler bu konunun çok net bir şekilde nasıl olması gerektiğini göstermektedir. Bizim bir hayalimiz var. İkinci el araç satışında Ege’nin birincisi olmak bize yetmez. Biz Türkiye’de birinci olmak istiyoruz. Bu potansiyele sahip olduğumuza da eminim. Fakat bu sürecin uzamasının sebebi elini taşın altına sokmayan yerel yönetimlerdir. Osman Başkan’ımız o gün yaptığı konuşmada Otonomi Denizli bünyesinde şehir içinde iş yeri olan meslektaşlarımıza işyerlerini kapatmaları gerektiğini söylemektedir. Ama bunu söylemesine inanın gerek yok. Sayın Bakan’ımızın da dediği gibi gerekli tüm kanuni haklarımız mevcuttur. Yetkiler de belediyelerimize verilmiştir. Hatta valiliklerimize de gerekli yetkiler verilmiştir. Sadece harekete geçilmesi ve şehir içindeki tahliye sürecinin başlatılması gerekmektedir. Eğer bu tahliye gerçekleşmezse Otonomi Denizli bünyesindeki arkadaşlar da yavaş yavaş şehir içine dönmeyi düşüneceklerdir. Bunun önüne geçilmesi gerekmektedir. Saygı değer başkanlarım lütfen gerekli yasal süreci başlatın. Her işletme bırakın tüm araçlarını, birer günlüğüne üçer aracını şehir içine getirse, şehirdeki trafiğin ne hale düşeceğini hep birlikte görürüz. Şehir içinde bulunan arkadaşlar Pamukkale Belediyesi zabıtalarının bu kararı uygulamaya çalıştığı iki girişimde de eylem kararı almışlardı. Şimdi Otonomi Denizli bünyesindeki arkadaşlar da tepki gösterecek olsalar biz hangi birine dur diyeceğiz. Biz karmaşadan yana değil mevcut kanun neyse onun uygulanması taraftarıyız” şeklinde konuştu.

Valiye uygulama çağrısı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik’e de seslenen Taşer, “Sözlerimi daha fazla uzatmadan şunu da ifade etmek istiyorum. Sayın valimiz de bu konudaki yetkililerden biridir. Mevcut kanunun uygulanmasında ona da önemli bir sorumluluk düşmektedir. Kendisi sorumluluğu aldığı takdirde il ve ilçe belediyelerimiz de süreci destekleyeceklerdir. Ayrıca şehir içinde bulunan meslektaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Bizler sizlerin yanında olmaya hazırız. Arzu ederseniz Otonomi Denizli çatısı altında, arzu ederseniz başka bir siteleşmede sizlerin yanında durmaya devam edeceğiz. Gelin sektörümüzü en iyi şekilde temsil edelim” diyerek sözlerini noktaladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!