Denizli
28 Nisan, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Özalp: “Bilimden, liyakatten ve adaletten uzaklaşıldı” 

Anadolu 500 listesine giren 20 Denizli firmasına DESİAD tarafından verilen ödül töreni öncesi konuşan Pisolar Enerji Sahibi İnşaat Yüksek Mühendisi Sidar Anıl Özalp, “Deprem felaketi sonrası bir de sel felaketi yaşadık. Bizde doğa olayları faciaya dönüşüyor. Bu da bilimden, teknikten, liyakatten ve adaletten uzaklaştığımız için gerçekleşiyor” dedi. 

Kendisini tanıtarak açıklamasına başlayan Özalp, “Yenilenebilir enerji sektöründe güneş enerjisi santrallerinin kurulumunu yapan Pisolar Enerji Sistemleri’nin kurucusuyum. Aynı zamanda da tekstil ve gıda sektöründe de e-ticaret ve e-ihracat üzerine çalışmalar yapan iki markanın da sahibiyim. Sivil Toplum Kuruluşu (STK) faaliyetleri olarak da Denizli Rotary Kulübü’nün başkanıyım. TÜLOV Vakfı Denizli temsilcisi ve mütevelli heyeti üyesiyim. Ayrıca üyesi olduğum diğer STK’larla da aktif olarak çalışmalarımı sürdürüyorum” dedi. 
 

“DENİZLİ ÜRETEN VE GELİŞEN BİR KENT”
Denizli sanayisinin öncü firmalarının şehre çok ciddi katma değer sağladığını belirten Özalp, “Bu katma değerlerin giderek artmasını diliyoruz. Anadolu 500 listesine giren firma sayısının ilerleyen yıllarda daha da artmasını diliyoruz. Denizli üreten ve gelişen bir kent ve umuyorum ki bu sayı ilerleyen yıllarda artacaktır” ifadelerini kullandı.
 

“DEPREMİN GETİRDİĞİ YÜKÜ HEP BİRLİKTE TAŞIMAK ZORUNDAYIZ”
11 ili etkileyen deprem felaketinin hepimizin içini yaktığını ifade eden Özalp, “İnsan kaybı başta olmak üzere maddi manevi önemli kayıplar yaşandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Denizli; Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adıyaman gibi iller Denizli’nin iplik ticareti yaptığı iller. Kahramanmaraş ve Adıyaman, Denizli’nin bu anlamda paydaş olduğu önemli iki il ve depremden en fazla etkilenen isimlerin başında geliyorlar. Bu anlamda iplik tedariğinde problem yaşanıyor ve yaşanacaktır. Böyle bir arz probleminin içerisindeyiz açıkçası. Hammadde tedariğini sağlama adına çalışmalar başladı. Denizli sanayisi bu adımlarıyla bu problemi aşabilme adına gelişme gösterecektir. Umarım deprem bölgesinde yaralar bir an evel sarılır ve sanayi yeniden ayağa kalkarak ülke refahı yeniden sağlanır. Depremin getirdiği maddi manevi yükü hep birlikte taşımak zorundayız. Orada ortaya çıkan maddi kayıp tüm ülkeye kayıp yaşattı. Bu yaşanan depremden dersler çıkararak olası sonraki depremlerde kayıplarımızı minimum seviyede yaşamayı diliyoruz, istiyoruz. Biliyorsunuz deprem felaketi sonrası bir de sel felaketi yaşadık. Orada da birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Aynı maddi kayıplar orada da yaşandı. Doğa olayları maalesef biz de felakete dönüşüyor. Bu da bilimden, teknikten, liyakatten, adaletten uzaklaştığımız için üzgünüm ki bu olumsuz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!