Denizli
04 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pakel Vakfı’na mensup 365 kişi Denizli’ye döndü

Denizli’den kutsal topraklara umre için giden, Hacı Ahmet Pakel Vakfı’na mensup 365 kişi dün Denizli’ye dönüş yaptı.

Denizli’den 20 Nisan günü umre vazifelerini yerine getirmek için, kutsal topraklara, 210’u kadın 155’i erkek olarak giden vakıf mensupları, Asri Mezarlıkta kabri bulunan Nakşibendi Şeyhi Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Hazretlerinin ziyareti ile başlayan umre yolculuğu yine aynı noktada son buldu.

Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları umre ziyaretlerinde,  giydikleri kıyafet ve yaptıkları faaliyetlerle dikkatleri üzerlerine çekmiş, kutsal topraklarda manevi güzelliğin yanı sıra görsel güzelliğe de imza atmışlardı. Bizler iyi niyet elçileri olarak, o kutsal topraklara gidiyoruz diyen vakıf mansupları ailelerine kavuştu.
Dün saat 13.30 sularında Çardak Hava Alanı’na inen vakıf mensuplarını, aileleri ve sevenleri karşıladı. Hava alanından toplu şekilde Asri mezarlığa gelen vakıf mensupları Hacı Osman Nuri Kepenekoğlu Hazretlerinin kabri başında dualar okuyarak iadeyi ziyareti gerçekleştirdi.

DOĞUM SANCILARI ÇEKEN ÜLKEMİZ HUZURA KAVUŞACAKTIR

Denizli’nin kanaat önderlerinden olan Hacı Ahmet Pakel Efendi, “ 16 yıldır gidip geldiğimiz umre ziyaretimizi gerçekleştirdik. Her yıl olduğu gibi bu yılda umre başlangıç noktamız olan Büyüklerimizin kabri başında iadeyi ziyarette bulunduk. Peygamber efendimize selam götürürken şükürler olsun ki onlarında selamını büyüklerimize getirdik. Ülkemizde doğum sancıları vardır. Ama sonunda ülkemizde güzel şeyler olacaktır. Türkiye huzura kavuştuğu zaman, 56 İslam ülkesi de huzura kavuşacaktır. Oradaki insanlar bunu bizden beklemektedir. Bizler orada bir çok şeye şahit olurken gözlerimiz yaşardı. Müslümanlar Türkiye’nin huzura kavuşmasını onlara destek olmasını beklemektedirler. Bizlerin kıyafetlerinde bulunan ay yıldızlı bayrakları görenler, daha bir muhabbetle bakıyor, tüm umutlarının Türkiye olduklarını gözlemledik. Bizler orada ilahi söylediğimiz zaman yanımıza gelen küçük çocuklar bizlere sevgi gösterisinde bulundular. Bizlerde onları bağrımıza bastık. Elimizi öpen çocuklar yanaklarının her iki tarafına sürerek sevgi gösterisinde bulunurken sizlere muhtacız der gibilerdi. İslam dini herkese kucak aşmıştır. Bunları bilmeyenler ona karşı çıkıyor. Tarihe bakıldığında en azılı İslam düşmanları bile, İslam’ın geldiği zaman onlarda kurtuluşa ermişlerdir. Allah ülkemize zeval vermesin, birliğimizi dirliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışanlara fırsat vermesin” dedi.

MANEVİ GÜZELLİKLERİ TATTIK

Umre ziyaretinde bulunanlardan Mustafa Kocakavak, “Elhamdülillah bizim bir önderimiz var ve bu güzel beldelerle onun önderliğinde gitmenin mutluluğu içerisindeyiz. Herkes gidip geliyor o güzel beldelere, ama bizler Tarikatı Ali büyüklerinden birisi ile gitmenin ayrıcalığı ve güzelliği ile başka oluyor. Oraya gitmenin bazı nedenlerinden ziyade manevi güzelliklerini tattık. Şuan çok duyguluyuz. Allah’ım bu güzellikleri herkese yaşatsın. Bu güzellikleri tasavvuf büyükleriyle yaşatsın. Bütün insanlar Allah dostlarının kıymetini bildikleri zaman ayağı kalkacaktır. Onları yok sayanlar hüsrana uğramışlardır. Ama Allah dostlarını yanlarına ve arkalarına alanlar dualarını almış ve her zaman muzaffer olmuşlardır” dedi.

Asri mezarlıkta buluşup kucaklaşan umreciler ve aileleri, yapılan dua ile evlerine dağıldılar. 80 Yaşında olan Hacı Ahmet Pakel Hazretleri,  rahatsızlığı ve yol yorgunluğuna rağmen son olarak şunu söyledi. Yaptıkları duanın hiç kimseyi ayırt etmeden herkesi kapsayan bir dua olduğunu ve biz bu duayı büyüklerimizden aldığımız gibi bugüne kadar yıllardır her gün yapıyoruz dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!