Denizli
12 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale üniversiteli öğrencilerden Kayyum rektör istemiyoruz! Tepkisi

Pamukkale üniversiteli öğrencilerden Kayyum rektör istemiyoruz! Tepkisi
Boğaziçi Öğrencilerinin başlattığı ‘Kayyum Rektör’ protestoları sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanından protestolara destek gelirken son destek Pamukkale Üniversitesi Öğrencileri’nden geldi. Öğrenciler basın açıklaması yaparak Boğaziçi protestolarında tutuklanan ve ev hapsi cezası alan arkadaşlarının serbest bırakılmasını isterken Melih Bulu, PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan’ın istifa etmesini istedi.

Boğaziçi protestoları gözaltı, tutuklama ve ev hapsi cezalarına rağmen sürüyor. Türkiye’nin dört bir yanında protestoları destekleyen açıklamalar yapılırken PAÜ Öğrencileri’nden de açıklama geldi. Pamukkale Üniversiteli Dayanışması platformunda biraraya gelen öğrenciler Denizli Eğitim-Sen Şubesi’nde basın açıklaması yaparak Boğaziçili öğrencilerin yanlarında olduklarını ve tüm kayyum rektörlerin istifa etmesi gerektiğini söyledi.

 

“Yasakların asıl sebebi toplumsal muhalefeti bastırmak”

Basın açıklamasını grup adına yapan Elif Kavili “Covid 19 pandemisi gerekçe gösterilerek eylem ve gösteri yasaları ilan ediliyor. Bu yasaların esas sebebinin hastalığa karşı tedbir almak değil, toplumsal muhalefete karşı bir baskı oluşturmak olduğunu biliyoruz. Eğer pandemi ile mücadele esas gündeminizde olsaydı sağlık çalışanları "tükendik" dediğinde tedbir alırdınız, milyonlarca işçi her sabah işe giderken "ya hastalıktan ya açlıktan öleceğiz" derken tedbir alırdınız. Mitinglerde "hastalığa rağmen salonu dolduranlar teşekkür etmez" önlem alırdınız” dedi.

Kavili, basın açıklamasını Candoğan Parkı’nda yapacaklarını ancak Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu tarafından 1 ay boyunca toplu gösteri ve eylemlerin yasaklanmasıyla, basın açıklamasını büroda yapmak zorunda kaldıklarını belirtti.

“Kayyum aklı hiçbir yerde değişmiyor”

Açıklamanın devamında “Başta Boğaziçi olmak üzere biliyoruz ki yapılan bütün atamalar antidemokratiktir. Melih Bulu ve Türkiye'nin birçok üniversitesinde işletilmeye çalışılan Kayyum Rektörler süreci bir kez daha bize şunu gösterdi ki; herkesin bildiği üzere Melih Bulu'nun AKP’ye sadakati ve daha öncesinde yaptığı AKP milletvekili aday adaylığı ile diğer Kayyum Rektörlerin geçmişleri birbirlerinden farklı değil. Kayyum aklı hiçbir yerde değişmiyor” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!