Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pamukkale Üniversitesinde bir skandal daha! Devlet Tiyatrosundan flaş karar

Denizli’de Devlet Tiyatrosunun oyunlarını sergilediği PAÜ Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezinde yaşanan olayların ardından Devlet Tiyatrosu, Denizli’den çekildiğini açıkladı. Devlet Tiyatrosundan yapılan açıklamada, PAÜ’lü bir öğretim görevlisinin ‘pılınızı pırtınızı toplayın gidin’ dediği iddia edildi.

Belirli bir ücret karşılığında düşük puanlı yabancı öğrencileri, yüksek puanlı bölümlere yazılması skandalının ardından Pamukkale Üniversitesinde bir skandal daha yaşandı. Devlet Tiyatroları Denizli’de oyunlarını Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Yerleşkesi içerisinde bulunan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezinde sergiliyor. Turneye çıkan Ankara, İstanbul, İzmir, Trabzon ve Adana Devlet Tiyatroları burada oyunlarını sergileyerek tiyatro severlerle buluşuyor. Devlet Tiyatrosu ile Pamukkale Üniversitesi arasında yapılan protokol gereği oyunlar 10 yılı aşkın süredir burada gösteriliyor.

AKADEMİSYEN İLE OYUNCULAR ARASINDA TARTIŞMA

Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezinde dün Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Binbir Gece Masalları” oyunu öncesi sanatçılara bir üniversite görevlisi arasında tartışma çıktı. Oyun sonrası sahneden açıklama yapan oyuncular, Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’den çekildiğini duyurdu. Seyirciler ise oyuncuları ayakta alkışlayarak üniversite yönetimine tepki gösterdi.

‘PILINIZI PIRTINIZI TOPLAYIN GİDİN’

Denizli'den çekildiklerini duyuran oyuncular ardından sahnede bir metin okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ne yazık ki bugün oyundan önce yaşanan talihsiz bir olaydan dolayı görüştüğümüz üzüntü ve şikayetlerimizi dile getirmeye çalıştığımız, üniversitenin görevlendirdiği akademisyen, sorunlarımızı çözmediği gibi daha da agresif davranıp ‘Kendisi utanmadan, pılınızı pırtınızı toplayın gidin’ diyerek maksadını aşan cümleler kurmuştur.  Normalde bu üslup, oyun ihlaline yol açabilecekken Genel Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonucunda siz saygıdeğer seyircilerimizin etkilenmemesi için temsilimizi söz verdiğimiz gibi gerçekleştirdik. Biz isterdik ki Denizli’yle olan organik bağlarımız artarak çoğalsın. Ancak ne yazık ki yaşananlar bizi ilişkilerimizi kesme noktasına getirmiştir. Anlaşılıyor ki üniversite yönetimi bizi burada misafir etmek istemiyor. Bu oyunumuzun Devlet Tiyatrosu’nun Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek istiyoruz. Sevgi ve saygılarımızla.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!