Denizli
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ’de sağlık işçilerinden eylem

PAÜ’de sağlık işçilerinden eylem
Denizli’de PAÜ Hastanelerinde çalışan sağlık işçileri bir kez daha eylem yaptı. Yürüyüş yapan sağlık çalışanları ‘PAÜ işçinin hakkını ver’ ‘İşçiyiz haklıyız kazanacağız’ sloganları attı. Sağlık İş Denizli Temsilcisi Zeki Kılıç, 3 aydır PAÜ yönetiminin işçi hakları için yükselen seslere kulak tıkadığını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde görev yapan sağlık işçileri eylem yaptı. ‘PAÜ işçinin hakkını ver’ yazılı pankart açan sağlık çalışanları palaza önündeki basın açıklamasının ardından kampüs içerisinde yürüyüş eylemi yaptı. Grup adına basın açıklamasını Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Denizli İl Temsilcisi Zeki Kılıç yaptı. Kılıç, “1 ocak 2024 tarihinden bu yana, 3 ay boyunca hastane işçilerinin yaşadığı mağduriyetleri, sendika yönetimi ve sendika temsilcileri olarak defalarca dile getirmemize rağmen hastane yönetiminden hala bir karşılık bulamadık. Yaklaşık 3 haftadır sağlık emekçisi arkadaşlarımızla yönetime sesimizi duyurmak için verdiğimiz mücadele sonucunda yönetim tarafından hiçbir şekilde tarafımıza geri dönüş sağlanmamıştır. Ayrıca 1023 kişilik emekçi kardeşimi görmezden gelip, kulaklarını tıkamışlardır.

Aynı kurumda aynı kadroda çalıştığımız arkadaşlarımızla aynı şekilde haftalık 40 saat çalışma, eşit ücret ve aynı zamanda saygı değer kadın çalışanlarımızın doğum sonrası gece çalışmamasının 12 ay değil! 24 ay olmasını istiyoruz! bu taleplerimizin yerine getirilmesi için aylardır mücadele veriyoruz çünkü rektörlük çalışanlarımız haftalık 40 saat çalışıp 40 bin TL maaş alırken hastane çalışanlarımız 45 saat çalışıp 30 bin TL maaş almaktadır. Söz konusu ayrımcı uygulama, kurum çalışanlarının moral ve motivasyonlarını iyice düşürmüştür. Mağduriyetimizi üniversite ve hastane yönetiminin her yöneticisine dile getirmemize rağmen hiç kimse sorumluluğu üstlenmemekte ve sorumluluğu birbirlerine atmaktadırlar. buradan soruyorum: devletimize ait bu makamlarda oturan kişiler bu sorunları çözmek için varsa eğer neden hala sorunlarımıza çözüm bulunmuyor?

Oysa ki emekçilerin sorunlarını çözen yöneticilerin, emekçiler tarafından bağrına basıldığı aşikardır. Vermiş olduğumuz rahatsızlıktan dolayı buradaki hasta ve hasta yakınlarından özür dileriz. Ancak bu rahatsızlığın sebebi ayırımcılık yapanlar ve hakkımızı vermeyenlerdir.  İyi niyet ve hoşgörü çerçevesinde anlaşmaya varmak önceliğimizdir. Anlaşmaya varmadığımız sürece hareketimiz devam edecektir. Altını çizerek söylemek isterim ki ülkemizin de taraf olup imza atmış olduğu uluslararası çalışma örgütü sözleşmelerine, İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi’ne ve Avrupa Sosyal Şartı’na dayanarak üretimden gelen gücümüzü kullanmaktan çekinmeyeceğimizi bildirmek isterim. Bunun sonucunda bizden hizmet bekleyen masum vatandaşlarımızın ve hastalarımızın mağduriyetler yaşamasını istememekteyiz. Şayet mağduriyet yaşarlarsa bilinmesi gerekir ki bunun sorumlusu biz değil, bizim hakkımızı vermeyenlerdir.

Kurumu yönetenlere çağrımız, haklarımızın teslim edilmesidir. Hasta ve hasta yakınlarımızın da bu sorunlardan dolayı mağdur olmaması adına taleplerimizin karşılanması gerekiyor! Bayram öncesi çözüm sağlamak için tarafımıza dönüş olmadığı takdirde bayram geçtikten hemen sonra sesimizi daha iyi duyurabilmek adına şube başkanlarımızla birlikte hareketlerimize devam edeceğiz” dedi.

PAÜ’de sağlık işçilerinden eylem

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!