Denizli
08 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

PAÜ'de Zafer'in Mimarları

PAÜ'de Zafer'in Mimarları
Denizli’de bir süredir Pamukkale Üniversitesi Hastanesi binasının en yüksek noktasına bayrak asılmasını isteyen vatandaşların isteği gerçek oldu.

PAÜ Rektörlüğü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda binanın en yüksek kısmına bayrak astı. Etkinliğin mimarları Rektör Hüseyin Bağ ile Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, dev bayrağın önünde ZAFER pozu çektirdiler. Denizli’de Mustafa Ünal isimli vatandaş Haziran ayının başında önce kendi hesabından sonra Denizli Bayrak Sevdalıları Platformu Grubundan Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin çatısına Dev Türk Bayrağı asılsın diye kampanya başlattı. Ünal ve bir grup arkadaşı bayrağın asılması için 15 Temmuz soruşturması kapsamında açığa alınan Pamukkale Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’ya dilekçe verdi. Ancak Bağcı’dan gereken yanıtı alınamadı.

İKİNCİ DİLEKÇE KAR’DA

Dilekçenin üzerinden bir müddet geçtikten sonra Bağcı, açığa alındı ve yerine Prof. Dr. Hüseyin Bağ atandı. Bağ’ın atanmasının ardından 15 gün önce Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar, yeni rektöre bayrağın asılması için dilekçe verdi. Dilekçe Bağ tarafından kabul gördü. 15 gün içerisinde gereken hazırlıkların yapılmasının ardından Serkan Kar ile Rektör Bağ, Pamukkale Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Türkçüer, Hastane Baş Müdürü Erdinç Karataş, Hastane Müdürü Murat Taşer ve çalışanlar hastanenin çatısına çıkarak bayrağı diktiler.

CANLI YAYINLADILAR

Bayrak için ilk dilekçeyi veren Mustafa Ünal ve arkadaşları bayrağın dikilmesini an be an Facebook sayfaları üzerinden canlı yayınladı. Zeytinköy Mahalle Muhtarı Serkan Kar’da hastanenin çatısında canlı yayın yaptı. Bayrağın dikilmesinin ardından Bağ ve Kar, bayrağın önünde hatıra çekilmeyi de ihmal etmediler. Bağ’a teşekkür eden bayrak sevdalıları, Sinpaş ve diğer yüksek binalara da bayrak asılmasını istediler.

Bağ, "Bayrağımız sonsuz dek dalgalanacaktır"

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinin Çatısına Şanlı Türk Bayrağının asılmasından sonra şu açıklamayı yaptı:

"Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü” “Işık ışık dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.” Bu nazlı dalgalanan şanlı bayrağımızın altından sesleniyoruz: Pamukkale Üniversitesi’nden Pamukkale’ye selam olsun! Tarih, kültür, sanat ve medeniyetler beşiği, çalışkan, girişimci insanların memleketi Denizli’ye selam olsun! Güzel Denizli’mizin muhteşem potansiyeli ve bütün değerleri ile bütünleşmiş Pamukkale Üniversitesi ‘nin çok değerli akademik ve idari kadroları ile geleceğimizin en kıymetli varlıkları olan sevgili öğrencilerimizle bugün buradan, bu bayrağın altından haykırıyoruz! Denizli’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, tüm ilçelerine, tüm beldelerine, tüm köylerine, yaylalarına, dağlarına ve ovasına şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış aziz vatan toprağının her karışına, bütün mekânlarına selam olsun! Güzel ülkemiz, cennet vatanımız Türkiye ‘ye selam olsun! İçinde yaşadığımız asra ve tüm Dünya’ya selam olsun! 15 Temmuz 2016 tarihinde tankların, topların, F16’ların, kurşunların önünde 7’den 70’e, topyekun Çanakkale Ruhu ile ikinci bir Kurtuluş Savaşı veren bu millet, 240 şehit vererek bir kahramanlık destanı yazdı. Kolları parçalanmış, bacakları kopmuş, gözü, eli, kafası yaralı 2292 gazi verdi ama asker kılığına bürünmüş eli kanlı FETÖ çetesine özgürlüğünü vermedi. Demokrasimize ve milli irademize sahip çıktı. Bugün buraya diktiğimiz şanlı, görkemli bayrağımıza sahip çıktı. Şair diyor ki; “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, eğer toprak uğrunda ölen varsa vatandır.” Pamukkale Üniversitesi olarak bugün buraya çok büyük bir aşk ve gururla inşa ettiğimiz ve Denizli’mizin birçok noktasından görülebilen 77 metre yüksekliğindeki Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Plaza Binası’nın tepesine 12 metre yüksekliğindeki büyük, şanlı Türk Bayrağımız; sonsuza kadar bu asil milletimizle beraber ilelebet dalgalanacaktır."

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: denizli24haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!