Denizli
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pençe Kilit Harekatı'ndan kahreden haber! Şehitlerimiz var...

Pençe Kilit Harekatı'ndan kahreden haber! Şehitlerimiz var...
Pençe Kilit Harekatı'ndan acı haberler art arda geldi. MSB tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre 3 asker şehit oldu. Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kilit Harekatı'nda Hataylı Sözleşmeli Er Yunus Kalkan, Kahramanmaraşlı Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı ve Zonguldaklı Sözleşmeli Uzman Er Doğukan Korkmaz şehit düştü.

Milli Savunma Bakanlığı Pençe Kilit harekatı bölgesinde roketatar saldırısında İs. Söz. Er Yunus Kalkan'ın şehit olduğunu açıkladı.

Kuzey Irak'ta sabah saatlerinde Pençe Kilit Harekatı nedeniyle bölgeye intikal eden birliklere terör örgütü unsurlarının roketatarlı saldırısı sonucunda Piyade Sözleşmeli Er Yunus Kalkan şehit düştü. Şehidin Hatay'ın Yayladağı ilçesinde yaşayan ailesine acı haberi yetkililer verdi. Şehit Yunus Kalkan'ın cenazesinin yarın öğle namazının ardından Yayladağı Asri Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

MSB TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 26 Nisan 2022 tarihinde, bir unsurumuza teröristlerce yapılan roketatar saldırısında kahraman silah arkadaşımız İs.Söz. Er Yunus Kalkan şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

KAHRAMANMARAŞ'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı’nın acı haberi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesindeki ailesine verildi.
Kuzay Irak’ta süren Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerce gerçekleştirilen roket saldırısı sonucu şehit olan Veteriner Sözleşmeli Er Fırat Canlı’nın acı haberi, Afşin ilçesine bağlı Küçük Tatlar Mahallesi’ndeki baba ocağına ulaştı.

ZONGULDAKLI ŞEHİT KORKMAZ’IN AİLESİNE ACI HABER VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzeyi’ndeki terör hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen Pençe - Kilit operasyonunda şehit olan Zonguldaklı Uzman Er Doğukan Korkmaz’ın ailesine acı haber verildi. Acılı anne baba haberi alınca gözyaşlarını tutamadı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın Kuzeyi’nde ki terör hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirilen Pençe Kilit operasyonunda Zonguldaklı Sözleşmeli Uzman Er Doğukan Korkmaz şehit düştü.

Korkmaz’ın şehit haberi sabah saatlerinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Ömerli Mahallesi’nde yaşayan baba Sinan ile anne Şerife Korkmaz’a verildi.

Şehidin anne ve babası acı haberi aldığında gözyaşlarını tutamadı. Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve askeri görevliler şehit babasını teselli etmeye çalıştı. Şehit babası Sinan Korkmaz, oğlunun asker olmayı çok istediğini ve haberi aldığından bu yana halen inanamadığını ifade etti.

Sinan ve Şerife Korkmaz çiftinin iki oğlundan biri olan Doğukan Korkmaz’ın ağabeyi Hasan Korkmaz’ın maden işçisi olduğu öğrenilirken, akrabalarından halen 9 kişinin de askerlik görevi yaptığı ifade edildi. Şehit haberi sonrası Korkmaz’ın evinin etrafı Türk Bayrakları ile süslendi. (İHA)

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Kaynak: İHA


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 3
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!