Denizli
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pres Baskı İmalatı Nedir? 

Pres Baskı İmalatı Nedir? 

Pres baskı imalatı, sac parçalarının baskı yardımı ile üretilmesidir. Cermak Kalıp, pres baskı işlemlerini yüksek kaliteli olarak kısa sürede tamamlamaktadır. Uzman kadrosu ve son teknoloji makineleri ile müşteriye güvenilir alışveriş ortamı sunmaktadır. Pres baskı işlemleriniz için Cermak Kalıp’ı ziyaret edin!
Pres baskı imalatı, her çeşit metal kalıp için tasarlanan pres makineleri ile sac parçalarının üretilmesidir. Pres baskı imalatı sayesinde hızlı ve seri üretim gerçekleştirilebilir. Cermak Kalıp, kendi üretimi olan kalıpların yardımıyla beş tondan, yüz elli tona kadar kuvvet gerektiren her türlü sac parçasını pres baskı yöntemi ile üretmektedir. Alanlarında deneyimli ekibi ve yılların uzmanlığı ile sac metal parça siparişlerini istenildiği gibi ve yüksek kalitede imal etmektedir.  

Pres Baskı Makinesi Ne İşe Yarar?
Pres baskı imalatı için tasarlanan kalıba göre malzemeleri şekillendiren makineler kullanılır. Makineler amaçlarına ve işlevlerine göre değişiklik gösterirler. En sık kullanılanlar, eksantrik pres ve hidrolik pres makineleridir.

Eksantrik pres makineleri, elektrik motoru aracılığı ile elde edilen dönme hareketini mekanik enerjiye çevirir.  Kesme, çekme, delme ve derin çekme yapılması için kullanılırlar. Hızlı ve seri bir şekilde üretim yapabilmektedirler. Maliyetleri ise verdikleri hizmete göre düşüktür. Bu sebeple sıklıkla tercih edilirler.

Hidrolik pres makineleri ise ezme, sıkıştırma, düzleştirme, yapıştırma, kalıplaştırma ve kaplama işlemleri için kullanılırlar. Kullanım alanları çok geniştir. Endüstriyel alanda birçok sektörde kullanılabildikleri için sıklıkla tercih edilirler. 

Bu iki makine dışında abkant pres ve punch pres makineleri de zaman zaman tercih edilmektedir. Makinelerin yardımı ile metalin özelliklerine göre farklı işlemler yapılır. Baskı pres makinesi ile en çok kullanılan işlemler;

Çekme,
Kesme,
Bükme,
Ezme olarak sıralanabilir. 
Bu işlemlerin uygulanması için koçlar kullanılır. Kesme işlemleri büyük parçaları sacdan kopartmak veya sacda delik açmak amacıyla uygulanır.

İmalat, metalin makine yatağına yerleştirilmesi ve başlığın tonlarca baskı uygulaması ile gerçekleştirilir.

Baskı pres makinesi ile şekillendirilmesi zor olan metaller kolayca işlenebilir. İşlemler sırasında uygulanan kuvvet yüzlerce tona çıkabilir. Baskı pres makinesi ile sağlanan faydalar şu şekilde sıralanabilir:

Boyutlarda kusursuz doğruluk
Düşük maliyet
Seri ve hızlı imalat
Yöntemlerin tamamı Cermak Kalıp tarafından istenilen ürünün ölçü ve şekline göre uygulanmaktadır. Bu işlemler sayesinde hızlı ve seri bir üretim gerçekleştirilmektedir.

Fason Pres Baskı İşleri Nerelerde Yapılır?
Fason pres baskı, özel silikonlu transfere uygun kağıtların üstüne özel teknikler ile uygulanan baskı çeşididir. Isı ve baskı yardımı ile başta tekstil malzemeleri olmak üzere her türlü malzeme üzerinde kullanılan baskı tekniğidir.

Cermak Kalıp; sac metal kesme ve sıvama kalıplarının, prograsif ve platin krone kalıpların, sac baskı işlemlerinin yanında fason pres baskı işleri için de hizmet verir. İşlemlerin tamamı alanında uzman kadroları ve son teknoloji makineleri ile gerçekleştirilmekte ve müşteriye güvenilir alışveriş imkânı tanımaktadır.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!