Denizli
17 Haziran, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.44
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2347.7
  • BIST
    9003.22
  • BTC
    69462.36$

Pusula ile Kıble Bul

Pusula ile Kıble Bul

Pusula ile bulunduğumuz yerin kıble yönü nasıl bulunur? Pusula yardımıyla kıble yönünü bulmak için neler yapmalıyız? Pusula ile kıble yönünü bulmak için adım adım neler yapmanız gerektiğini bu yazımızda bulacaksınız. Bilindiği üzere, pusula ile ana yönler hızlı ve pratik bir şekilde bulunabilir. Öncelikle pusula kullanımı hakkında bilgi verelim:

Pusulalar manyetik alet olduğundan etrafındaki metal cisimlerden etkilenmektedir. Pusula çevresinde manyetik alan oluşturan metal nesnelerin olmamasına dikkat etmeliyiz. Örneğin, her türlü metal eşya, araba, bilgisayar, televizyon ve benzeri manyetik alan oluşturan nesneler gibi. Manyetik pusula metal ve benzeri manyetik alan oluşturan unsurlardan dolayı bir sapmaya uğrar. Manyetik alan oluşturan unsurlardan uzakta ölçüm yapmak doğru sonuç almak için önemlidir.

Şimdi pusulayı yere paralel elinizde tutun. Masa gibi sabit nesneler üstüne de yerleştirerek ölçüm yapabilirsiniz. Pusulanın en önemli parçası manyetik bir iğnedir. Bu iğne serbestçe hareket etmek üzere pusula gövdesine monte edilmiştir. Pusula iğnesi veya ibresi hareketsiz kalana değin bekleyin. Pusula iğnesinin (kırmızı gibi) renkli ucu daima kuzeyi gösterir. Buradan hareketle yönleri kolayca bulabilirsiniz. Yüzünüzü renkli pusula ibresinin gösterdiği kuzey tarafa döndüğünüzde, arkanız güney, sağ kolunuz doğu, sol kolunuz ise batı yönünü gösterecektir. Kıbleyi bu doğrultuda artık tespit edebiliriz. Ülkemizde kıble yönü, orta ve doğu illerimizde güney, batı illerimiz ise hafif güney doğu tarafındadır. Pusula ile yön tayini şeklinde bulduğumuz bu kıble yönüne doğru namazınızı kılabilirsiniz. Fakat hassas ve net bir şekilde kıble istikametini belirlemek isterseniz, bulunduğunuz yerin kıble yönü açısını bilmeniz icap etmektedir.

Pusula ile hassas bir şekilde kıble yönünü bulmak için şunları yapınız: Evvela bulunduğumuz yerin pusula için kıble derecesini öğrenmemiz gerekmektedir. اتجاه القبلة kıble bulma servisinden bulunduğumuz konumun kıble derecesini öğrenerek işe başlayacağız. Yalnız "درجة القبلة للبوصلة" açısını kullanmanız gerektiğini hatırlatırız. Daha sonra manyetik alan oluşturan unsurlardan uzakta, pusulayı yere yatay şekilde tutuyoruz. Pusula ibresi sabitlenene kadar bekliyoruz. Renkli pusula ibresi ile pusula çerçevesindeki N çakışana değin pusulayı çeviriyoruz. Renkli pusula ibresi ile N kesiştiğinde duruyoruz. Şimdi القبلة servisinden aldığımız kıble derecesini N'den itibaren saat yönünde buluyoruz. Konumumuza ait kıble derecesinin gösterdiği yön, kıble yönüdür. Hassas ve %100 doğru bir şekilde kıble yönümüzü belirlemiş olduk. Artık gönül rahatlığı ile bulduğumuz kıble istikametine yönelerek namazımızı kılabiliriz.

Pusula için kıble derecesini alabileceğiniz adresi lütfen not ediniz: https://www.alqibla.net

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!